Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haskoning onderzoekt nieuwe technieken voor afvalverbranding

Datum nieuwsfeit: 08-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HASKONING

PERSBERICHT

Nijmegen, 8 februari 2000

HASKONING ONDERZOEKT NIEUWE TECHNIEKEN VOOR AFVALVERBRANDING

HASKONING Ingenieurs- en Architectenbureau te Nijmegen heeft onlangs een belangrijke adviesopdracht verworven op het gebied van afvalverbranding. De opdracht is van het ministerie van VROM. Het project wordt volgens de planning voor het einde van het jaar 2000 afgerond.

HASKONING heeft opdracht gekregen om de beste beschikbare afvalverbrandingstechnieken te beschrijven in een zogenaamd BAT-document (Best Available Techniques). Met deze beschrijving komt Nederland tegemoet aan richtlijnen van de Europese Commissie die aangeven dat de verlening van milieuvergunningen aan afvalverbrandingsinstallaties gebaseerd dient te zijn op de beste beschikbare technieken. De Europese Commissie gaat met dit document tevens informatie-uitwisseling tot stand brengen tussen de lidstaten en de afvalverbrandingssector binnen de Europese Unie. In het door HASKONING op te stellen document zal veel aandacht worden besteed aan de meest recente stand der techniek betreffende afvalverbranding, inclusief emissiebeperkende technieken, opties voor de benutting van de vrijkomende energie en de hergebruiksmogelijkheden van de reststoffen uit de verbranding. Ook de verbranding van gevaarlijk afval, ziekenhuisafval en slib zal worden meegenomen, evenals de momenteel zeer actuele technieken voor de verbranding en vergassing van biomassa.

HASKONING Ingenieurs- en Architectenbureau is een adviesbureau dat voor bedrijven en overheden in binnen- en buitenland adviesopdrachten uitvoert op het gebied van bouw, milieu en infrastructuur. HASKONING telt 650 medewerkers en is groeps- maatschappij van de Koninklijke HASKONING Groep met in totaal 2050 medewerkers. Het hoofdkantoor van HASKONING is gevestigd in Nijmegen. Daarnaast heeft HASKONING regiokantoren in Amsterdam, Rotterdam, Goes, Steenwijk, Groningen, Enschede, Maastricht en diverse vestigingen in het buitenland.

Voor nadere informatie:

HASKONING, Mevrouw E.M.M. Hueber, Hoofd Public Relations, 024 - 328 45 60
Barbarossastraat 35 - Postbus 151 - 6500 AD NIJMEGEN Telefoon 024 - 328 42 84 / Telefax 024 - 323 93 46 Email: (info@HASKONING.nl) / www.HASKONING.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie