Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over export XTC naar V.S.

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Vragen van Thanasis Apostolou en Gerritjan van Oven aan de minister van Justitie
9 februari 2000 PvdA

1.
Hebt u kennis genomen van de TV-uitzending Zembla onder de titel "de Holland-Amerika- Lijn" over de export van XTC naar de Verenigde Staten? *)

2.
Wat is uw oordeel over de uitspraken van het hoofd van de Drugs Enforcement Administration (DEA) in Den Haag over de houding van de Nederlandse politiekorpsen? In hoeverre is zijn kritiek gerechtvaardigd?

3.
Hoe verklaart u de herhaalde kritiek van Amerikaanse zijde op het Nederlands drugsbeleid? Is hier sprake van een bewuste opstelling waarbij Nederland afgeschilderd wordt als een narcostaat? Op welke wijze reageert de Nederlandse regering op deze kritiek?

4.
Kunt u het beleid van Nederland met betrekking tot de Verenigde Staten op het gebied van de drugs aangeven? Welke samenwerkingsrelaties bestaan er en hoe is de verstandhouding te karakteriseren? Hoe moet de samenwerking in het kader van het FOL's verdrag in dit verband worden gezien?


*) VARA/NPS, Zembla, dinsdag 8 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie