Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse convenanten Veiligheid ondertekend

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

Convenanten Veiligheid ondertekend

9 februari 2000

Vorige week donderdag ondertekenden burgemeester Opstelten en wethouder Van der Tak namens de gemeente Rotterdam de samenwerkingsovereenkomsten voor het deelgemeentelijke veiligheidsbeleid tot 2003. Namens de deelgemeente Hoogvliet ondertekende plaatsvervangend voorzitter Arnold van der Heijde de overeenkomst. Met de ondertekening van de overeenkomsten heeft het college van Burgemeester en wethouders 5 miljoen gulden beschikbaar gesteld tot 2003 voor het veiligheidsbeleid in alle deelgemeenten. Hiervan is f 341.000,- beschikbaar voor Hoogvliet. De deelgemeente zal dit geld gebruiken om bestaande projecten voort te zetten en nieuwe projecten te ontwikkelen om de veiligheid in de deelgemeente te verbeteren. Voorbeelden van bestaande projecten zijn de veiligheidsassistenten, Opboxen, het Service- en Beveiligingsproject Gadering en Veilig Op Straat.

In de nota Integraal Veiligheidsbeleid 1999 - 2002 die eind vorig jaar door de deelgemeenteraad is goedgekeurd staat een aantal speerpunten waarop het bestuur zich de komende jaren zal richten. Het eerste speerpunt is erop gericht de belevingswereld op het gebied van veiligheid tussen jongeren en ouderen dichter bij elkaar te brengen. Vervolgens moet de afstemming tussen schoon, heel en veilig worden verbeterd. De problematiek van rondhangende jongeren en burenoverlast wordt aangepakt. Er wordt nog meer geïnvesteerd in resocialiseringsprogrammas voor kansarme jongeren die dreigen af te glijden in de maatschappij. Ouderen voelen zich vaak onveiliger dan andere bevolkingsgroepen terwijl ze relatief gezien weinig slachtoffer zijn. Om dit gevoel weg te nemen worden activiteiten ontwikkeld. In Hoogvliet vindt veel sloop en nieuwbouw plaats. Op deze locaties wordt gezorgd voor optimale bewaking, goede afzettingen en verlichting. Door een kunstproject worden de plekken wat opgefleurd. Er wordt voorts geïnvesteerd in verdere verbeteringen van het contact tussen overheidsinstellingen en individuele burgers. Het laatste speerpunt behelst een lik-op-stukbeleid. Dit houdt in dat veroorzakers van overlast de komende periode direct gestrafd zullen worden. De aandacht zal vooral gericht zijn op overlast die verband houdt met drugsgebruik en hangplekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie