Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BLG Hypotheken wordt hoofdsponsor van VVV Zuid-Limburg

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BLG Hypotheken wordt hoofdsponsor van VVV Zuid-Limburg

2 februari 2000

Op woensdag 9 februari jongstleden hebben directievoorzitter de heer mr. M.G.P.J. Lemmens van BLG Hypotheken te Geleen en directeur mevrouw A.A.J. Niewierra van Stichting VVV Zuid-Limburg te Valkenburg in aanwezigheid van de heren P.A. Hofman (directeur BLG Hypotheken) en P.J.M. Michalides (voorzitter van het bestuur van Stichting VVV Zuid-Limburg) de handtekening gezet onder een contract waarmee BLG Hypotheken hoofdsponsor wordt van Stichting VVV Zuid-Limburg.

VVV Zuid-Limburg is daarmee de eerste VVV in Nederland die een branchevreemd bedrijf als hoofdsponsor heeft gecontracteerd.

Ontstaan samenwerking

Het eerste contact tussen beide bedrijven kwam van de zijde van BLG Hypotheken welke VVV Zuid-Limburg benaderde met de vraag of de VVV activiteiten kon ontplooien voor de relatiegroep 'intermediairs' van BLG Hypotheken. BLG Hypotheken dacht daarbij aan arrangementen en het opzetten van relatiedagen. Het toeval wilde dat VVV Zuid-Limburg juist op dat moment zelf op zoek was naar een hoofdsponsor voor tal van activiteiten, maar die sponsor toen nog zocht binnen de eigen branche. Al tijdens de eerste contacten bleken beide bedrijven veel gemeenschappelijk te hebben, zowel organisatorisch als qua bedrijfsfilosofie: professionaliteit, een positief imago en 'de mens centraal'. In relatief korte tijd kreeg de samenwerking vervolgens gestalte.

Wat willen beide bedrijven met de samenwerking bereiken?

BLG Hypotheken zoekt met name naar het vergroten van de naamsbekendheid en versterking van het imago van de organisatie. De 'zuidelijke' oorsprong van het bedrijf geeft de zakelijkheid van de financiele dienstverlening een persoonlijke uitstraling. In de huisstijl en het logo van BLG Hypotheken wordt dat ook uitgedragen. Er is, binnen de bedrijfsfilosofie van BLG Hypotheken, daarbij vooral aandacht voor de mens achter het contract. Voor BLG Hypotheken sluit deze filosofie aan bij de doelstelling en uitstraling van VVV Zuid-Limburg. Een centrale plaats tussen de mensen met aandacht voor de leuke dingen in het leven. Met de samenwerking tussen VVV Zuid-Limburg en BLG Hypotheken, twee Zuid-Limburgse bedrijven die landelijk aan de weg timmeren, onderstreept BLG Hypotheken het belang van het samenspel tussen zakelijke en persoonlijke aspecten in de financiele dienstverlening. Naast het vergroten van haar naamsbekendheid en de versterking van haar imago wil BLG Hypotheken de bestaande klanten en het met BLG Hypotheken samenwerkende onafhankelijke intermediair onder 'BLG-vlag' nader of opnieuw kennis laten maken met die andere zaken die Zuid-Limburg te bieden heeft.

Stichting VVV Zuid-Limburg is een jong bedrijf dat in 1999 is ontstaan na een serie van fusies tussen alle VVV's in Zuid-Limburg (met uitzondering van VVV Maastricht). VVV Zuid-Limburg heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een professionele, zakelijke dienstverlener met als kerntaken informatieverstrekking, promotie, evenementenorganisatie en boekingsservice, die nu op het commerci%le vlak bezig is met een inhaalslag. Aan de ene kant biedt de sponsoring door BLG Hypotheken VVV Zuid-Limburg financi%le dekking van tal van promotionele activiteiten, aan de ander kant zorgt de samenwerking voor 'loop' in de VVV-winkels en meer omzet bij de aangesloten ondernemers. Immers, de relaties van BLG Hypotheken komen via de arrangementen en aanbiedingen uiteindelijk terecht bij de toeristisch/recreatieve bedrijfstak in Zuid-Limburg.

De inhoud van het hoofdsponsorschap

De VVV Zuid-Limburg zal BLG Hypotheken ondersteunen bij het cre%ren van naamsbekendheid binnen en buiten Limburg, door middel van vermelding van BLG Hypotheken op drukwerk en uitingen van VVV Zuid-Limburg. Op al het drukwerk van de VVV Zuid-Limburg zal het komende jaar een advertentie van BLG Hypotheken geplaatst worden. Daarnaast zal VVV Zuid-Limburg in al haar grotere reclamecampagnes melding maken van het feit dat BLG Hypotheken hoofdsponsor is. Naast advertenties zal ook d.m.v. advertorials aandacht worden geschonken aan BLG Hypotheken en haar producten. Daarnaast zal in alle kantoren van VVV Zuid-Limburg een display en een lichtbak van BLG Hypotheken te zien zijn. Naast het vergroten van onze naambekendheid en versterking van het imago wil BLG Hypotheken de bestaande klanten en het, met haar samenwerkende, onafhankelijk intermediair laten kennismaken met de andere zaken die Zuid Limburg te bieden heeft. Samen met de VVV Zuid-Limburg zal men - in de vorm van informatievoorziening, speciale arrangementen, de gastenpas, streekproducten etc. - trachten de samenwerking met de relaties te verstevigen, inhoud te geven en verder uit te bouwen.

Duur van de samenwerking en de financi%le paragraaf

Het contract dat BLG Hypotheken en Stichting VVV Zuid-Limburg hebben afgesloten loopt ''n jaar met een optie voor verlenging door BLG Hypotheken voor de komende jaren.
Over de financi%le aspecten van de samenwerking doen beide bedrijven geen uitspraken.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
BLG Hypotheken: Paul Staps (hoofd marketing), telefoon: 046-4788576, fax: 046-4788188, postbus 44, 6160 AA Geleen. Bezoekadres: Jos Klijnenlaan 288 te Geleen.
VVV Zuid-Limburg: Anya Niewierra (directeur), telefoon: 043-6098518, fax: 043-6098524, postbus 820, 6300 AV, Valkenburg aan de Geul. Bezoekadres: Walramplein 6 te Valkenburg.

Informatie over VVV Zuid-Limburg

VVV Zuid-Limburg is zowel de oudste als de jongste VVV van Nederland. Het bedrijf is juridisch ontstaan uit de in 1885 opgerichte Valkenburgse 'VVV Het Geuldal'. Deze VVV heeft in 1998 en 1999 een fusie doorlopen met alle VVV's in Zuid-Limburg exclusief VVV Maastricht. Eind 1999 is VVV Zuid-Limburg formeel van start gegaan.

VVV Zuid-Limburg is onderdeel van het landelijk VVV-netwerk. De samenwerking tussen de ruim 200 VVV's in Nederland is uitstekend. Zo wordt het Zuid-Limburgse informatiemateriaal landelijk gedistribueerd. Een consument uit Hoofddorp bijvoorbeeld, kan bij zijn VVV informatie krijgen over de mogelijkheden in Zuid-Limburg. VVV's kan men daarmee zien als een soort 'reisbureau Binnenland'.

VVV Zuid-Limburg heeft als ondernemingsmissie 'het bevorderen van het toerisme in en naar Zuid-Limburg'. Onze primaire doelgroepen, spreek belangrijkste klanten, zijn daarbij de ruim 2200 voornamelijk toeristisch-recreatieve ondernemers die bij ons als contribuant zijn aangesloten en de 21 gemeenten in Zuid-Limburg waar wij voor werken. In het belang van die ondernemers en overheden proberen wij vervolgens de aanwezige en potenti%le gast naar ons werkgebied te halen en, eenmaal hier of hier al wonend, zo goed mogelijk van dienst te zijn.

De uitstraling die wij als organisatie bij onze primaire klanten, de ondernemers en overheden, willen uitdragen is: dynamisch, professioneel, vernieuwend en betrouwbaar. Naar de toeristische gast en inwoners toe communiceren wij allereerst uiteraard 'het Zuiden'. Ons werkgebied is echter zeer divers. Wij hebben dan ook 3 separate positioneringen lopen binnen onze campagnes: een geografische positionering, onderverdeeld naar het Heuvelland, Parkstad Limburg en het Maasland/Westelijke Mijnstreek. Verder werken wij ook sterk thematisch: denk aan wandelen en fietsen, kuren, culinair. Tot slot doen wij veel voor groepen van ondernemers (produkt-positionering). Denk aan 'Kastelen', 'Attracties' etcetera.

Onze ondernemingsmissie trachten wij te realiseren door activiteiten te ontplooien op de volgende taakvelden:


· informatieverstrekking: VVV Zuid-Limburg exploiteert 21 VVV-kantoren in Zuid-Limburg waar wij onze gasten telefonisch, mondeling, schriftelijk, via Internet en E-mail zo optimaal mogelijk van dienst willen zijn. Op dit moment zijn wij bezig om al onze winkels te 'restylen'. Een zuidelijke uitstraling en het 'winkelconcept' zijn daarbij de trefwoorden. Op al onze grotere vestigingen is straks, naast natuurlijk informatie, VVV geschenkenbonnen, bioscoopbonnen, theaterkaartjes en dergelijk ook een heel assortiment aan typisch Zuid-Limburgse artikelen verkrijgbaar.

· Reservering en bemiddeling: wij exploiteren een boekingscentrale waarbij wij onze potenti%le gasten helpen bij het boeken van hotelkamers, arrangementen, groepsuitstapjes, meerdaagse programma's .
· Productontwikkeling: VVV Zuid-Limburg ontwikkelt diverse tastbare producten voor haar klanten, zoals wandel- en fietsroutes, posters, kalenders, kaarten, borden voor monumenten, streekprodukten, etcetera.

· Marktbewerking/promotie: VVV Zuid-Limburg probeert door middel van een degelijk uitgewerkt marketingplan zoveel mogelijk gasten naar Zuid-Limburg te halen of de inwoners en aanwezige gasten tot meer gebruik van de toeristisch/recreatieve faciliteiten te stimuleren. De instrumenten welke wij daarvoor inzetten zijn het ontwikkelen van een heel scala aan drukwerk, direct mail campagnes, media-campagnes, joint promotions, het uitnodigen en begeleiden van journalisten, en ga zo maar door.

· Begeleiden van projecten/consultancy: een snel groeiende poot van ons bedrijf. steeds meer organisaties benaderen ons voor advisering over en co"rdinatie van tal van projecten.

· Evenementen-organisatie: VVV Zuid-Limburg biedt assistentie bij de organisatie van tal van evenementen. Onze dienstverlening loopt uiteen van het daadwerkelijk opzetten en ontwikkelen van evenementen tot alleen promotionele ondersteuning.


· Enkele financiele kengetallen: Bij ons bedrijf werken 116 personen, wij exploiteren 21 VVV-kantoren en hopen in 2000 een omzet te realiseren van HFL 15.000.000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...