Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hilversum gewild als vestigingsplaats voor ondernemers

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Nieuws van het gemeentebestuur

Hieronder ziet u actuele persberichten van de
gemeente Hilversum. De belangrijkste persberichten van de afgelopen zes maanden zijn opgenomen in het archief. De agenda's en besluitenlijsten van het College van B&W, de raadscommissies en de gemeenteraad kunt u inzien op de pagina's van het gemeentebestuur. __________________________________________

Hilversum gewild als vestigingsplaats voor ondernemers

Hilversum staat in de top-5 van plaatsen in ons land waar ondernemers zich willen vestigen. Dit is één van de resultaten van een onderzoek waarop de heer W. J. Meester onlangs promoveerde. Dit staat in een artikel in Binnenlands Bestuur van 21 januari 2000. Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk weekblad voor bestuurders en beleidsambtenaren bij gemeenten en provincies.

De wetenschapper Meester heeft onderzocht door welke motieven ondernemers zich laten leiden als zij uiteindelijk voor een vestigingsplaats voor hun bedrijf kiezen. Hij stelde vast dat ondernemers niet zozeer kijken naar de `objectieve ruimtelijke werkelijkheid', zoals precieze vestigingsvoorwaarden, grondprijzen enzovoorts. Zij laten zich vooral leiden door hun eigen beeld van die werkelijkheid.

Daarbij speelt centrale ligging een belangrijke rol. Utrecht, Amersfoort, Ede, Hilversum en Den Bosch scoren in die volgorde hoog. Vanuit het centrum van het land loopt een aantal zones van relatief hoge waardering richting Rotterdam, Breda en Eindhoven.

Ook is er wel een zekere invloed van de sector. De groothandel heeft bijvoorbeeld een relatief sterke voorkeur voor het midden van het land. Bij de zakelijke dienstverlening scoren Amsterdam en Den Haag hoog.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie