Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste paal kinderdagcentrum en basisschool Den Haag

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

3 februari 2000

Eerste paal kinderdagcentrum de Compaan en Openbare Basisschool Wateringse Veld.

Op woensdag 9 februari a.s., 12.00 uur, zal wethouder Pierre Heijnen, van onder meer Onderwijs, symbolisch de eerste paal slaan voor het kinderdagcentrum De Joppe van de Compaan en voor de Openbare Basisschool 'Wateringse Veld'. Hij krijgt daarbij assistentie van twee kinderen van zowel De Joppe als van de school. De gecombineerde bouw verrijst aan de Moskousingel in de nieuwbouwwijk Wateringse veld op de grens van de deelplannen Lage Veld en Vijvers. De eerste paal wordt door de kinderen beschilderd en krijgt later een bijzonder plaats in of rond het nieuwe gebouw. De Compaan biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap. Het kinderdagcentrum De Joppe vervangt het huidige gebouw aan de Loevesteinlaan. Deze locatie voldoet niet meer aan de eisen en is daartoe niet geschikt te maken. De openbare basisschool 'Wateringse Veld' krijgt ruimte voor 28 groepen leerlingen.

Beide instellingen worden ondergebracht in één gebouw met de vorm van een H, zodat twee speelpleinen ontstaan. Het plein van de school wordt onderdeel van de openbare ruimte. Het gebouw is ontworpen door architect mevr. M. Rohmer. Het kinderdagcentrum en de basisschool zullen plannen ontwikkelen om bijvoorbeeld feestdagen gezamenlijk te organiseren.

De Compaan en kinderdagcentrum De Joppe.

De Compaan zet zich in voor verstandelijk gehandicapten, jong en oud, in de regio Haaglanden. De organisatie ondersteunt bij wonen, dag besteding en vrije tijd. Van dit aanbod maken 1300 mensen met een verstandelijke handicap gebruik. De Joppe is een van de twee kinderdagcentra van de Compaan. Dagelijks worden in De Joppe vijftig kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 17 jaar begeleid. Zij leren bijvoorbeeld samen te spelen, of krijgen verkeersles en leren om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. Voor kinderen tot 2,5 jaar organiseert de Compaan het project De Vroeghulp. Voor deze kinderen met een ontwikkelingsachterstand is het van belang om op jonge leeftijd te beginnen met het leren van vaardigheden. Het begeleidingsteam van de Compaan bestaat uit een orthopedagoog, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut. Het team adviseert tevens de ouders hoe zij hun kind kunnen stimuleren door oefening en spel.

De openbare basisschool 'Wateringse Veld'.

De basisschool is in 1997 gestart in Wateringse Veld en tijdelijk ondergebracht in de schoolwoningen aan het Luchtenburgplein. De school groeit gestaag in deze nieuwe stadsuitbreiding. De nieuwbouw bestaat uit 28 lokalen voor evenveel leerlinggroepen en een gymnastiekzaal. Tien lokalen worden gebouwd in opdracht van Woonkubus Vastgoed en voor een periode van 15 jaar verhuurd aan de dienst OCW (Onderwijs, Cultuur en Welzijn). Na deze periode zal worden bezien of deze lokalen nog voor het onderwijs nodig zijn. Een mogelijk alternatief voor de ruimte zal dan verbouw kunnen zijn voor de Compaan.

Uitnodiging:

U wordt van harte uitgenodigd de festiviteiten bij te wonen op woensdag 9 februari a.s. om 12.00 uur, op het bouwterrein aan de toekomstige Moskousingel nabij de Middenweg in Wateringse Veld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie