Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betaald parkeren bij sporthallen Zuid in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X Gemeente Amsterdam

Betaald parkeren bij sporthallen Zuid

Op de vrij toegankelijke 'eigen' parkeerterreinen van de Sporthallen Zuid wordt van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur betaald parkeren ingevoerd. Om dit mogelijk te maken worden de terreinen opnieuw ingedeeld. De toegang wordt geregeld met slagbomen en camera's en er komt een betaalautomaat in de centrale ontvangstruimte van de sporthal.

In de raadsvoordracht stelt het college van B&W hiervoor een bedrag van 226.000 gulden beschikbaar. Op 1 januari 1998 is in het stadsdeel Zuid/De Pijp betaald parkeren tegen het B-tarief ingevoerd. Als gevolg hiervan worden de 'vrije' parkeerterreinen bij de sporthallen op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur gebruikt door medewerkers van omliggende bedrijven. Dit leidt tot verkeers- en parkeerdruk en onbereikbaarheid van de sporthallen. Om de sportende bezoeker niet te veel te duperen wordt 1,5 uur 'vrij' parkeren toegestaan, daarna wordt 3 gulden per uur in rekening gebracht.

Door deze maatregel worden de gebruikers van de sporthallen overdag zo min mogelijk gedupeerd en wordt de chaos op de parkeerterreinen tot een minimum beperkt. De 'sportende' gebruiker kan betalen via een automaat in de centrale ontvangstruimte van de sporthal. De kosten van de investering worden gedekt uit de verwachte parkeeropbrengst. Behandeling in de raadscommissie is op 14 maart en in de gemeenteraad op 22 maart.
Esther Lans 5522140

© gemeente Amsterdam - 9-02-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie