Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen GroenLinks aan Landbouw over vissers en wijting

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht GROENLINKS Tweede-Kamerfractie

Schriftelijke vragen van het lid M.B. Vos (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij


1. Heeft u kennis genomen van het bericht uit de Volkskrant d.d. 9 februari 2000 "Vissers gooien tonnen wijting terug de zee in"?


2. Deelt u de mening van de heer Hiemstra van de Nederlandse Vissersbond dat als alle wijting aangeland zou worden, het Nederlandse quotum al volgevist zou zijn? Zo nee, hoe ernstig schat u dan het probleem van de bijvangst in?


3. Deelt u de mening van de visserijbiologen dat het huidige systeem van quotering leidt tot verspilling, aangezien bijvangsten niet aangeland maar overboord gezet worden?


4. Zo nee, waar wijdt u de problematiek van bijvangst dan aan en hoe wilt u deze problematiek aanpakken?


5. Indien u dit nadeel van het quoteringsysteem wel onderkent, bent u bereid deze zienswijze uit te dragen in Europees verband? Zo nee, waarom niet? Bent u bijvoorbeeld bereid om te pleiten voor een beperking van het aantal zeedagen? Zo nee, waarom niet?


6. Als het aanvullende onderzoek van het RIVO en vijf andere Europese instituten gereed is, bent u bereid dit met uw commentaar naar de Kamer te zenden?

9 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie