Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen aan Van Aartsen over oorlogsmisdadigers Joegoslavie

Datum nieuwsfeit: 09-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen09.002 vragenformulier 9 februari 2000

Gemaakt: 9-2-2000 tijd: 14:27


2990006610

Vragen van de leden Van Oven en Koenders (beiden PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het opsporen en arresteren van oorlogsmisdadigers in het voormalig Joegoslavië. (Ingezonden 9 februari 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het bericht dat de hoofdaanklaagster van het Joegoslavië-Tribunaal, Carla del Ponte, de NAVO heeft gevraagd een speciale eenheid op te richten voor het opsporen en arresteren van oorlogsmisdadigers in het voormalige Joegoslavië? 1)


2

Zo ja, steunt u dit initiatief van mevrouw Del Ponte en zo ja, op welke stappen zult u in NAVO-verband nemen om de oprichting van een dergelijke speciale eenheid te bevorderen?


3

Kunt u een overzicht geven van alle arrestaties van door het Joegoslavië-Tribunaal aangeklaagde personen door NAVO-eenheden, waarbij wordt aangegeven wanneer en in welke sector van Bosnië-Herzegovina deze aanhouding heeft plaatsgevonden?

De Volkskrant, 7 februari jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie