Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ctsv: geen misbruik uitkeringsgelden in 1999 vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
College van Toezicht Sociale Verzekeringen


Persberichten

datum: 10 februari 2000
nummer: 00/03

Ctsv: geen misbruik van publiek geld voor commerciële activiteiten Gak en SFB-Groep geconstateerd

Naar aanleiding van berichtgeving van heden in de Telegraaf en enkele andere media over vermoedens van misbruik van premiegelden sociale verzekeringen door het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv), stelt het Ctsv met nadruk dat het over 1999 geen misbruik van premiegelden heeft vastgesteld, noch door Gak of SFB Groep, noch door enige andere organisatie waarop het Ctsv toezicht houdt.

In een vandaag openbaar gemaakt onderzoek naar de scheiding tussen publiek en privaat geld in de sociale verzekeringen constateert het Ctsv weliswaar dat deze scheiding onvoldoende is gewaarborgd door de uitvoeringsinstellingen en het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv), maar dat het Ctsv niet heeft kunnen vaststellen dat er in 1998 sprake is geweest van materiële bevoor- of benadeling van publieke activiteiten.

De "Vierde vervolgrapportage ontvlechting" heeft betrekking op het verantwoordingsjaar 1998. Het rapport bevat geen uitspraken over eventueel misbruik van premiegelden over het jaar 1999.


Het rapport "Vierde vervolgrapportage ontvlechting" kunt u opvragen bij de afdeling Communicatie tel. 079 - 329 17 63. Of downloaden (vanaf de Homepage, Publicaties)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie