Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel Millenniumuitkering Delft aangepast

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Voorstel Millenniumuitkering aangepast

Op advies van de commissie Werk, Zorg en Onderwijs heeft het college van burgemeester en wethouders het voorstel millennium-uitkering aangepast. Het voornemen van het college was om ook de Delftse studenten met een minimuminkomen hiervan mee te laten profiteren. De commissie ging niet akkoord met een millennium-uitkering voor studenten. Wel gaat de commissie akkoord met een millenniumuitkering voor de overige Delftse minima.

De extra uitkering is bedoeld om Delftenaren met een minimuminkomen tegemoet te komen in de extra kosten die veel mensen hebben gemaakt om de millenniumwisseling te vieren. De uitkering bedraagt voor de overige Delftse minima 75 gulden voor een alleenstaande, 100 gulden voor een alleenstaande ouder en 125 gulden voor een echtpaar. Minima zijn die huishoudens die een inkomen hebben van maximaal 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm.

Na het besluit van de gemeenteraad zal via de lokale huis-aan-huisbladen worden aangegeven hoe en waar men deze eenmalige uitkering kan aanvragen. De kosten bedragen naar schatting maximaal 320.000 gulden. Dit wordt vergoed uit het overschot bijzondere bijstand over 1999. Indien dit niet voldoende is zal de gemeente uit eigen middelen het restant bijpassen. De cliënten van de Dienst Maatschappelijke Zorg hebben deze extra uitkering al automatisch uitbetaald gekregen in december 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie