Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winterwerkzaamheden in het Groen in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Winterwerkzaamheden in het Groen

betreft:
week: week 06

Hoe koud het deze winter ècht wordt moeten we nog maar afwachten. Maar de kou zal de groenmedewerkers niet binnen kunnen houden; er is immers meer dan voldoende werk te doen in het openbaar groen. Het plantseizoen duurt tot ongeveer april, afhankelijk van het soort beplanting. Maar uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Kortom: het ideale seizoen om zoveel mogelijk nieuw groen aan te leggen en het hoognodige onderhoud te plegen.

inboeten

Iepziekte, stormschade, slechte kwaliteit, ouderdom of vernieling; er zijn genoeg redenen om bomen te vervangen. Het vervangen van weggevallen bomen en struiken noemen we 'inboeten'. De komende weken planten we alle nieuwe bomen in en voorzien ze van steunpalen. Van het najaar zijn de plantgaten al gegraven en is in sommige gevallen "bomenzand" aangebracht. De Milieudienst streeft er altijd naar de bomen zo vroeg mogelijk in de winter te planten vóórdat de bomen uit de knop komen. Zo hebben pas aangeplante bomen namelijk meer tijd om wortels te ontwikkelen en zich vast te zetten in de grond.

boomcontrole

De winter is bij uitstek de tijd om de kale bomen eens goed met het oog te controleren. Is de boomkroon gezond en met voldoende nieuwe loten? Zijn er sporen van een beginnende ziekte die in het voorjaar de boom verder zal aantasten? Belemmeren de bomen elkaar niet in hun groei? Is de boom niet van binnen aan het rotten? Allemaal vragen die we het beste nu kunnen stellen. Om in de zomer (ziekte-verspreiding, verwaarloosd beeld) en in de herfst (stormschade bij zwakke bomen) problemen te voorkomen.

inhaalslag onderhoud

Deze winter zijn we in elke wijk begonnen met een eerste inhaalslag van het groenonderhoud. Het is geen geheim dat op nogal wat plekken in Den Helder het groen lijdt onder achterstallig onderhoud. Struiken groeien veel te ver door en verdringen elkaar en de langzamer groeiende bomen. Sommige bomen zijn dan ook al reddeloos verloren. Op die plekken is `groot onderhoud' nodig: struiken en heesters flink terugsnoeien en uitdunnen, (bijna) dode beplanting vervangen en meer ruimte rondom de bomen maken. Zodat het groen in uw buurt er binnenkort weer netjes uitziet en nog jaren mee kan. Tot aan de volgende grote beurt.

afhandeling klachten

U heeft een klacht over het openbaar groen in uw buurt? Neemt u dan even contact op met de Klantenservice Milieudienst, telefoon 671601 (bereikbaar elke maandag t/m vrijdag, van 08.00-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur). De komende maanden besteden we aandacht aan het afhandelen van uw klacht. Natuurlijk geldt ook hier het principe: `ijs en weder dienende'.

_________________________________________________________________

laaste verandering: februari 10, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie