Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Accent WRC vervolgt rallysuccessen Hyundai

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Accent WRC vervolgt rallysuccessen Hyundai

(10 Februari 2000)

PERSBERICHT:

Hyundai verschijnt met twee Accents WRC aan de start van het nieuwe rallyseizoen. De wedstrijdauto's komen uit in de hoogste klasse van de rallysport en zijn voorzien van vierwielaandrijving en een 300 pk sterke tweeliter turbomotor. Kenneth Erikson en Alister McRae rijden de beide turbokanonnen, Staffan Parmander en David Senior navigeren. De Accents WRC maken hun debuut tijdens de Rally van Zweden die begint op 10 februari.

'We hebben alle ingrediënten voor een succesvol seizoen samengebracht', vertelt David Whitehead, teamchef. 'Er zijn twee succesvolle, sterk rijdende teams. Daarnaast beschikken we over een sterke en goed op elkaar ingespeelde serviceploeg, een groep mensen die vaak van doorslaggevend belang is. En de nieuwe Accent hebben we door en door getest. Hij is bijzonder competitief. Al met al gaan we een spannend seizoen tegemoet waarin we veel kansen hebben voor een sterke eindnotering.'

Overwinningen
Hyundai is nog maar kort actief in de internationale rallysport, maar kan nu al terugkijken op een imposante reeks klasse-overwinningen. In 1998 verscheen Hyundai met de Coupé Evo l aan de start. De auto werd geprepareerd door Motor Sport Developments (MSD) in Groot-Brittannië, Hyundai's vaste partner in de rallysport. Met drie overwinningen was de Coupé dat seizoen de grote verrassing in de rallywereld. Het jaar erna verscheen de snellere Evo 2, waarmee Hyundai vijf maal de F2-klasse (voorwielaandrijving zonder turbo) won en meerdere malen een overtuigende een-twee-zege boekte. 'De auto is niet stuk te krijgen en daarmee hebben we menig overwinning veiliggesteld', verklaart rijder Alister McRae. 'Gekeken naar topsnelheid en vermogen was de Coupé niet de nummer één, maar de supersnelle acceleratie en grote betrouwbaarheid hebben voor de nodige zeges gezorgd.'

Terwijl het Hyundai World Rally Team, geleid door David Whitehead, vorig jaar onvermoeibaar de wereld over reisde, werkten de Britse ingenieurs aan het nieuwe rallywapen: de Accent WRC. Samen met Mountune Engines pepten ze de motor op tot een imposante 300 pk en een koppel van 520 Nm, onder meer door toepassing van turbotechnologie. De vierwielaandrijving is een ontwerp van MSD, gemaakt door Xtrac, een gerenommeerde leverancier in de rallysport. Een sequentieel schakelende close-ratio zesbak eveneens van Xtrac maakt het 'sportpakket' van de Accent WRC compleet. MSD verzorgt verder de inbouw van de rolkooi en andere technische modificaties van de Hyundai volgens het reglement van de F.I.A., de internationale autosportfederatie.

Moeiteloos
Rijder Eriksson vertelt over de Accent WRC: 'Het is een absolute superauto die elke vergelijking met wedstrijdauto's van andere merken moeiteloos kan doorstaan. Hij heeft geweldig veel grip. We hebben veel testkilometers achter de rug en ik denk dat we met de Accent hoog gaan eindigen. Misschien niet meteen in de eerste rally, maar wel al na een paar evenementen.'

Door het aantrekken van een nieuwe sponsor veranderde de naam van het team onlangs in het Hyundai Castrol World Rally Team. Met de voortzetting van het ambitieuze rallyprogramma bouwt Hyundai verder aan het imago en de bekendheid. Wereldwijd trekt de rallysport jaarlijks zestien miljoen toeschouwers en kijkers. Door deelname aan de sport wil Hyundai het gevoel van avontuur en kracht rond het merk versterken en de betrouwbaarheid, veiligheid en innovatieve technologie onder de aandacht brengen. Daarnaast gebruiken de Hyundai technici de rallyactiviteiten als onderdeel van hun technologisch onderzoek.

Rallytalent
De Coupé Evo 2 van vorig seizoen is opnieuw opgebouwd. Het jonge Australische rallytalent Michael Guest zal er een aantal wedstrijden mee rijden als onderdeel van een trainingsprogramma. Later in het seizoen stapt hij achter het stuur van de derde Accent WRC.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie