Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-02-2000

1e Persbericht 10 februari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger aangehouden
Woensdagmiddag om 15.40 uur is op de Genneperweg een 20-jarige Eindhovenaar aan-gehouden. Voorbijgangers hadden gezien dat de man met ontbloot geslachtsdeel langs de kant van de weg stond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man verdacht van autodiefstal
Woensdagavond om 21.50 uur is in een woning aan de Gerard Doustraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in november vorig jaar een Chrysler Voyager gestolen te hebben. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten met gestolen bromfiets
Op de Kruisstraat zijn woensdagavond om 20.55 uur twee Eindhovenaren van 22 en 16 jaar oud aangehouden. Bij een controle bleek dat zij op een bromfiets reden die in Valkenswaard gestolen was. Een derde verdachte, een 35-jarige Eindhovenaar, is ook naar het bureau gebracht. Hij zou de bromfiets van iemand gekocht hebben voor fl 700,=. De bromfiets is ruim fl 4.000,= waard. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen met pistool aangehouden
Bij een controle op de Offenbachlaan zijn donderdagmorgen om 0.30 uur twee Eind-hovenaren van 24 en 29 jaar oud aangehouden. Nadat de bestuurder zijn rijbewijs ter controle aanbood, zag een van de politiemensen een pistool in de auto onder de bijrijderstoel liggen. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man in gestolen auto
Op de Tongelresestraat is donderdagmorgen om 1.15 uur een 24-jarige man uit Duiven aangehouden. De man reed in een Opel Kadett die dinsdag in Veldhoven is gestolen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Dronken man veroorzaakt overlast
Op de Jan Fijtstraat is donderdag om 1.50 uur een 43-jarige Helmonder aangehouden. De man had gedronken en schopte tegen voordeuren van woningen in de Jan Fijtstraat. De bewoners werden hier wakker van. De man was eerder op de avond bij zijn ex-vrouw in de buurt van de Jan Fijtstraat geweest en was daar met behulp van de politie buitengezet. De man is op het bureau ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Eindhoven: Onder invloed

- Op de Boschdijk is donderdag om 3.15 uur een 25-jarige man uit Deurne aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

- Op de Kloosterdreef is om 6.10 uur een 27-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het gebruik van alcohol. Hij blies 0,75 promille. Hij kreeg een boete van f 390,=.

Helmond: Collecte voor eigen portemonnee
Op de Kalmoesbeek zijn woensdagavond om 20.45 uur twee Helmondse jongens van 16 jaar oud aangehouden. De twee jongens zamelden geld in voor een zelfbedachte sponsor-loop. Het opgehaalde geld, ruim fl 80,= was echter bedoeld voor eigen portemonnee. Zij zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraken in Ameidepark
Woensdag is in drie flatwoningen in het Ameidepark ingebroken. In alle gevallen is de balkondeur opengebroken. De woningen zijn doorzocht. Uit twee woningen zijn sieraden gestolen. Van de derde woning is nog niet bekend of er iets gestolen is.

Best: Inbraak mislukt
Woensdag is geprobeerd in te breken in een woning aan de Zevensprong. Er is geprobeerd een thermopaneruit van de achterdeur te verwijderen. De ruit is gescheurd, maar het lukte niet deze uit de sponning te halen. Men is niet binnengeweest.

Best: Bromfiets gestolen bij inbraak
Bij een inbraak in een garagebox bij een woning aan het Johan Frisopark is woensdagavond een bromfiets, een paarse Gilera Runner, gestolen. De garagedeur is opengebroken. De bromfiets, een scootermodel, was met een kettingslot afgesloten. De waarde van de bromfiets is ongeveer fl 5.500,=.

Son: Computeronderdelen weg bij inbraak
Woensdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de weg 7300 op Ekkersrijt. Er is een ruit vernield en er zijn enkele computeronderdelen gestolen.

Geldrop: Bromfietser trapt autoruit in
Een 19-jarige man uit Someren heeft donderdagmorgen aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De man reed even na middernacht met zijn personenauto over de Gijzenrooiseweg in Geldrop. Achter hem reed een bromfietser. Deze reed zo dicht achter hem, dat de man uit Someren even op zijn rempedaal drukte om aan te geven afstand te houden. Mogelijk is de bromfietser daar boos om geworden, want even later, toen de automobilist voor het rode verkeerslicht bij het Bogardeind stond te wachten, kwam de bromfietser links naast de auto staan. Met een soort karatetrap vernielde hij de ruit van het linkerportier. Vervolgens reed de bromfietser weg in de richting van het centrum van Geldrop.

Westerhoven: Automobilist onder invloed
Op de weg Valkenswaard - Eersel, ter hoogte van Westerhoven, is donderdag om 3.15 uur een 44-jarige Valkenswaardse automobilist aangehouden. De man had gedronken, de ademanalyse gaf een promillage van bijna 0,6 aan. Hij kreeg een boete van fl 390,=.

Eersel: Inbraak in computerwinkel
In de nacht van woensdag op donderdag, rond 2.40 uur, is ingebroken in een computer-winkel aan de Nieuwstraat. De ruit van de toegangsdeur is vernield, evenals een vitrine in de winkel. Er zijn enkele notebooks gestolen. Getuigen zagen een Opel Kadett wegrijden. Zij noteerden het kenteken. De auto bleek een dag eerder in Eindhoven gestolen te zijn.

Bladel: Geen buit bij inbraak
Woensdagavond is ingebroken in een kledingwinkel aan de Markt. Het openbreken van de voordeur mislukte, maar bij de achterdeur lukte het wel. Volgens een eerste inventarisatie is er niets gestolen. Mogelijk zijn de inbrekers afgeschrikt door het alarm.

Waalre: Automobilist gewond na aanrijding
Een 18-jarige automobilist uit Waalre is woensdagavond om 19.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Molenstraat in zijn woonplaats. De man begon door onbekende oorzaak met zijn auto te slingeren, raakte een paal van een verkeersteller en een boom. Hij werd uit de auto geslingerd en de auto vloog over een sloot en belandde in een wei. De bestuurder is in het St. Josephziekenhuis opgenomen met onbekende verwondingen.

Veldhoven: Mannen verdacht van autodiefstal
Op de Pastorielaan in Veldhoven zijn woensdagavond om 21.15 uur twee mannen uit Deurne van 46 en 36 jaar oud aangehouden. Bij een controle bleken zij in hun auto kentekenplaten te hebben die bij een bestelauto horen. Deze bestelauto is in december vorig jaar in Son gestolen. Bij een onderzoek in een loods bij de woning van de 46-jarige man in Deurne werden twee gestolen bestelauto's gevonden. De bestelauto's horen thuis in Vught en Mierlo. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...