Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Uitzendbureau introduceert 1000-banenplan

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

START

www.start.nl

Start introduceert 1000-banenplan

Gratis technische opleiding voor uitzendkrachten en werklozen

Gouda, 10 februari 2000 - Start Uitzendbureau gaat duizend uitzendkrachten en werklozen kosteloos een gekwalificeerde technische opleiding aanbieden. Bovendien gaat Start als eerste arbeidsmarktintermediair alle flexwerkers in de technische branche gratis de cursus Basisveiligheid VCA aanbieden. Met beide initiatieven wil Start bijdragen aan het het terugdringen van het nijpend personeelstekort in de techniek.

Voor de uitvoering van beide projecten werkt het gespecialiseerde Start-onderdeel Start Techniek nauw samen met dochteronderneming Aval Opleidingen. Aval is sinds 1926 een nationaal kennisinstituut op het gebied van verbindings- en scheidingstechniek en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend breed technisch opleidings- en exameninstituut voor de metaal-, elektro-, installatie- en procesindustrie. Naast een netwerk van zeven locaties in Nederland beschikt Aval Opleidingen over ruim dertig licentiehouders in heel Nederland die met name op het gebied van lassen en veiligheid het Aval-programma aanbieden.

Gratis stageperiode
Het 1000-banenplan van Start voorziet naast de gratis technische opleiding voor duizend geschikte kandidaten in het aanbieden van een gratis stageperiode aan opdrachtgevers in de technische branche. Dat biedt de kandidaat in opleiding de kans om vervolgens als flexkracht aan de slag te gaan. Momenteel verzorgt Start jaarlijks circa 100.000 plaatsingen in de technische branche.

Zelfstudie of klassikaal
Voor de unieke gratis opleiding Basisveiligheid VCA voor alle flexwerkers in de techniek geldt dat belangstellenden kunnen kiezen uit diverse mogelijkheden om de cursus te volgen. Kandidaten kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen of ze de cursus individueel of klassikaal willen volgen. Cursisten die kiezen voor zelfstudie kunnen dit doen met behulp van traditioneel lesmateriaal, internet of cd-rom. Bovendien biedt Start de eigen medewerkers de gelegenheid de VCA-cursus te volgen.

Start is met 4.200 medewerkers en 600 vestigingen de op een na grootste fullservice arbeidsmarktintermediair in Nederland en marktleider op het gebied van detacheren. In totaal werken er dagelijks circa 60.000 uitzendkrachten en 11.000 gedetacheerde medewerkers via Start.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie