Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herorientatie-traject UvA en HvA voor verandering studie

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool van Amsterdam

Heroriëntatie-traject: een nieuwe vorm van begeleiding bij verandering van studie

(14 januari 2000)

Vanaf 10 februari 2000 is het voor studenten van de UvA en de HvA mogelijk om bij de UHA (Universiteit en Hogeschool Amsterdam) een Heroriëntatie-traject van vijf maanden te volgen. Dit aanbod is bedoeld voor studenten die vóór 1 februari hun studiefinanciering stopzetten, zich uitschrijven en steun kunnen gebruiken bij het kiezen van een andere opleiding.

Het Heroriëntatie-traject stelt studenten in staat om na vijf maanden een (hernieuwde en) gedegen keuze te maken voor een nieuwe studie. Tijdens een intakegesprek met één van de coaches van de UHA wordt bekeken hoe het individuele oriëntatietraject er uit komt te zien. Bovendien wordt uitvoerig gecheckt of het traject werkelijk aansluit bij de vraag van de student. Studenten kunnen via de decanen (HvA) of via studieadviseurs (UvA) doorverwezen worden, of zelf contact opnemen met het secretariaat van de UHA, telefoon 020 - 525 66 55. Er is voor 30 studenten plaats in het traject.

Het traject duurt tot juni 2000 en bestaat onder meer uit coaching, keuzebegeleiding, oriëntatie door middel van het volgen van onderwijs aan zowel de HvA als de UvA en werk. Voor februari-stoppers van de HvA en UvA kost het traject Fl. 950,-, voor studenten van andere hogescholen en universiteiten zijn de kosten Fl. 1.400,-.

Voor meer informatie kunt u bellen naar het secretariaat UHA: 020 - 525 66 55, of een e-mail sturen naar: (sandra.vanderjagt@uha.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie