Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld Rotterdam voor basketballer Paul de Vos

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Paul de Vos

Wethouder Herman van den Muijsenberg (onder meer Sport en recreatie) reikt op donderdagavond 10 februari een Erasmusspeld uit aan Paul de Vos. Hij krijgt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij het stimuleren van de basketbal in Rotterdam. De uitreiking vindt plaats in de Businesslounge van het Topsportcentrum (naast de Kuip) om 20.15 uur tijdens de pauze van de basketballwedstrijd Gunco - Kroon Renault Prisma.

Paul de Vos is al 25 jaar lid van Rotterdam Basketbal. Na zijn actieve carrière als speler van het eerste team is hij door de jaren heen de drijvende kracht achter de vereniging en de stichting Basketbal Promotie. Zijn belangrijkste successen voor de club zijn de verhuizing van sporthal Kralingen naar de Zadkine basketbalhal en van het eerste team naar het Topsportcentrum en de verwerving van de sponsors.

Voor de promotie van de sport in Rotterdam, in het bijzonder basketbal, verricht Paul de Vos baanbrekend werk. Zo was hij mede-initiatiefnemer van Nederlands eerste basketbalklas op het Thorbecke Lyceum, waar sport en studie naar Amerikaans voorbeeld worden gecombineerd. Inmiddels zijn daar twintig kinderen actief. Verder is hij de drijvende kracht achter de satelietvereniging in Delfshaven. Hiervoor kreeg Gunco dit jaar de vrijwilligersprijs van de gemeente Rotterdam. Ook het clinicplan is van zijn hand: schoolkinderen krijgen tijdens gymnastieklessen basketballes van een coach of speler van de club. Aan de les zit automatisch een plaatsbewijs voor de eerstvolgende thuiswedstrijd gekoppeld. Per seizoen maken 8500 kinderen kennis met dit project.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie