Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start uitgifte bedrijventerrein Vossenberg-West in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Onderzoek naar opzet werknemerspool www.tilburg.nl/actueel/persberichten/feb10vossenberg00.htm

10-2-2000

Start uitgifte bedrijventerrein Vossenberg-West

Ontsluiting en bouwrijp maken nagenoeg afgerond Het is bekend dat Tilburg een lange wachtlijst heeft van bedrijven die dringend behoefte hebben aan ruimte voor verplaatsing, uitbreiding of nieuwe vestiging. Bijna 95% van die wachtlijst bestaat uit Tilburgse kleine en middelgrote bedrijven die veelal eigenaar én gebruiker zijn. In de door het college vastgestelde nota 'Ruimte voor bedrijven en kantoren' was reeds het meerjarig perspectief gegeven voor deze ruimteproblematiek.

Inmiddels is de laatste hand gelegd aan het ontsluiten en bouwrijp maken van het meest zuidelijke deel van het uitbreidingsgebied Vossenberg-West. Dit deel, ter grootte van ongeveer 6 hectare, is bestemd voor de vestiging van kleine en middelgrote bedrijven. Op zeer korte termijn zullen circa 30 percelen beschikbaar komen, die variëren in grootte van rond de 1500m² tot maximaal 5.000 m².

Bedrijven hebben hun belangstelling voor de kavels bij Indutil kunnen tonen. Op basis van de datum van binnenkomst worden deze bedrijven nu door Indutil benaderd. Om te polsen of deze bedrijven nog steeds interesse hebben en om te beoordelen of ze kunnen voldoen aan de in het bestemmingsplan genoemde en overige door de gemeente geformuleerde toelatingseisen. Bij definitieve toewijzing van de kavels zal er onder meer rekening worden gehouden met de invloed op het milieu, de beeldkwaliteit van de op te richten bouwwerken, het mogelijk hergebruik van reststoffen en andere aspecten van duurzaamheid.

Een aangrenzend en verder van de woonwijk Reeshof afgelegen uitbreidingsgebied is bestemd voor grotere bedrijven, die behoefte hebben aan bouwkavels tussen 10.000 en 30.000 m². In dit gebied is ruim 15 hectare voor uitgifte beschikbaar. De kaveltoewijzing heeft inmiddels plaatsgevonden. Negen kandidaten die voor deze kavelgrootte op de wachtlijst stonden kunnen nu direct worden geholpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie