Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nepzeearenden weren roeken van begraafplaats Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 10-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


9 februari 2000

Nepzeearenden weren roeken van begraafplaats

Op de algemene begraafplaats aan de Zuiderweg hangen vanaf morgen zes namaakzeearenden aan verplaatsbare masten. De levensechte roofvogels zijn met een visdraadje bevestigd aan de masten en drijven op de wind. De arenden moeten ervoor zorgen dat roeken uit de buurt van de begraafplaats blijven. Met deze maatregel hoopt de gemeente te komen tot een einde aan de overlast die de omwonenden van de roeken ondervinden.

De masten staan straks in de aanvliegroute van de vogels naar de begraafplaats en komen om de twee dagen op een andere plek te staan. De maatregel moet voorkomen dat de roeken nesten gaan bouwen in de buurt van de begraafplaats. Tijdens de nestelperiode, die afhankelijk van het weer deze maand start, is het volgens de Jachtwet verboden de vogels te verjagen. Binnen de Jachtwet is het toegestaan nestelen van roeken te voorkomen. Het bedrijf Vogel Overlast Bestrijding, dat zorgt voor diervriendelijke en effectieve bestrijding van vogeloverlast, adviseert de methode met de namaakroofvogels.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie