Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tiende Op Pad Beursfestival in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 27 JANUARI 2000

Tiende Op Pad Beursfestival 11, 12 en 13 februari in Den Haag: Drie dagen lang alles over buitensport

Het speciale beursnummer van Op Pad

In 1991 begonnen als een kleinschalige beurs is het Op Pad Beursfestival inmiddels uitgegroeid tot hét evenement voor actief Nederland. De tiende editie wordt gehouden op 11, 12 en 13 februari in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag.

Op Pad Beursfestival in Den Haag

Naast volop informatie over nieuwe reizen en bestemmingen, is er voor actieve buitensporters drie dagen lang veel te zien, te doen, te horen en te proeven.

Het Op Pad Beursfestival wordt georganiseerd door het buitensporttijdschrift Op Pad en trok vorig jaar 27.000 bezoekers in drie dagen. Het evenement biedt buitensporters met een passie voor actieve vakanties een unieke mogelijkheid zich te oriënteren. Meer dan
100 reisorganisaties presenteren hun nieuwste reisprogramma en natuurlijk ontbreken ook buitensportspeciaalzaken, belangenverenigingen en boek- en kaartwinkels niet.

Het Op Pad Beursfestival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Volkskrant, de ASN bank en het Wereld Natuur Fonds.

Fietsen, skaten, kanoën en skeeleren

Speciale aandacht is er dit jaar voor kanoën, skeeleren en skaten. Voor kanoërs staat er een kanovijver klaar waar regelmatig spectaculaire demonstraties worden gegeven, maar waar bezoekers ook zelf de peddel ter hand kunnen nemen. Voor het eerst besteedt het Op Pad Beursfestival aandacht aan skaten en skeeleren. Op een testbaan kunnen geïnteresseerden diverse merken en modellen uitproberen. Verder is er veel informatie over mooie routes, technieken en accessoires.

Op het Unigarant Fietsparcours kunnen bezoekers zowel kinder- en bagagekarretjes, als ligfietsen en vakantiefietsen uitproberen. Vakantiefietsen kunnen worden genomineerd voor de titel Op Pad Vakantiefiets 2000.

Lezingen, workshops en buitensportfilms

Avonturier en bergbeklimmer Ronald Naar, Katja Staartjes (de eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest) en de Engelse wereldfietster Josie Dew zijn de grote namen tijdens het tiende beursfestival. Zij verzorgen op alle dagen een lezing over hun spannende reizen. Daarnaast worden er nog tientallen andere boeiende lezingen en workshops gegeven. Woudloper Bart de Haas vertelt over survival en spoorzoeken.

Bezoekers kunnen verder onder andere buitensportvoedsel proeven, advies inwinnen over de juiste wandelschoen, leren om een rugzak in te pakken, kaart en kompas lezen, route-informatie krijgen of een Klettersteig doen.

Ouders met kinderen

Speciale aandacht is er voor de groep ouders met kinderen. In de Vermeerzaal worden onder meer kinderbuggy's, -slaapzakken, -kleding en
-bedjes tentoongesteld. Ervaren buitensportouders geven drie dagen lang informatie aan andere ouders over actieve vakanties met (kleine) kinderen.

Banff Filmfestival op herhaling

Wegens het grote succes in 1999 is het Banff Festival of Mountain Films wederom present met een selectie van de nieuwste buitensportfilms. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn bergbeklimmen, parapente, wildwatervaren en mountainbiken.

/Natuur en Milieu

Het tiende Op Pad Beursfestival staat voor een deel in het teken van Natuur en Milieu. Op vrijdagmiddag wordt een congres over NatuurToerisme georganiseerd waaraan onder andere het Wereld Natuur Fonds en Staatsbosbeheer meedoen. Daarnaast presenteert zich een aantal kleinere milieu-organisaties op de milieumarkt en worden er lezingen gegeven over milieu en toerisme (zie voor meer informatie het bijgevoegde persbericht)

Openingstijden en toegangsprijzen

Het Op Pad Beursfestival is op vrijdag 11 februari geopend van 12.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt f. 17,50 (CJP en 65+ f. 15,-, tot 12 jaar f.
5,-). Een tweedagenkaart kost f. 27,50.

Infonummer en internet

Voor vragen over het Op Pad Beursfestival kan het publiek zeven dagen per week terecht op telefoonnummer 070 - 314 14 20. Daarnaast besteedt www.oppad.nl ruimschoots aandacht aan het festival.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie