Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Beschermingsmaatregelen bij overnames

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WETENSCHAPSAGENDA FEBRUARI 2000

Hieronder vindt u een overzicht van de Promoties, Oraties en Afscheidscolleges die in februari 2000 plaatsvinden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheden worden gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Dienst Communicatie van de KUN, Telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

11-02-2000 Beschermingsmaatregelen bij overnames door ondernemingen 15:45 uur Oratie mr. M. van Olffen.
Benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.
Titel van de rede: Beschermingsmaatregelen in de 21e eeuw
Woonplaats: Bloemendaal
De meeste Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen hanteren beschermings-maatregelen tegen een onvrijwillige overname. Met beschermingsmaatregelen kunnen de belangen van aandeelhouders, werknemers en de (continuïteit van) vennootschap worden gewaarborgd. Alhoewel er een
maatschappelijke aanvaardbaarheid bestaat voor beschermingsmaatregelen, lijkt deze in die zin te wijzigen dat het niet meer mogelijk moet zijn een overname van een vennootschap volledig te blokkeren. In de laatste decennia, maar met name in de laatste jaren, is een aantal maatregelen getroffen, of zijn in voorbereiding, die het gebruik van (bepaalde) beschermingsmaatregelen beperken, of, onder omstandigheden, onmogelijk (zullen) maken. Het belangrijkste effect zal voortvloeien uit de 13e EG-Richtlijn. Deze Richtlijn beoogt de regels te harmoniseren die gelden voor een bod dat wordt uitgebracht op effecten in een vennootschap. Daarnaast beoogt de Richtlijn openbare biedingen te bevorderen door enerzijds controlerende aandeelhouders te dwingen een openbaar bod uit te brengen, en anderzijds de mogelijkheden van een defensief handelen door de doelwitvennootschap te beperken. Deze ontwikkelingen leiden noodzakelijkerwijs tot een nieuwe visie op beschermingsmaatregelen. Bestaande beschermingsmaatregelen zullen onder omstandigheden moeten worden aangepast en nieuwe, nog niet eerder gehanteerde beschermingsmaatregelen kunnen worden ingevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie