Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UM: gezondheidsprogramma ouderen en migranten

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gezondheidsachterstand, preventieprogramma's 11 februari, 14.00 uur Promotie drs. P.L. Kocken in de Faculteit der Psychologie Titel: Health promotion in migrants and older adults Promotores: prof.dr. G.J. Kok; prof.dr. F. Sturmans

Dit proefschrift bevat een aantal onderzoeken die gezondheidsbevorderingsprogramma's van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam e.o. onderbouwen. De programma's hebben migranten en ouderen als doelgroep. Het blijkt dat de gezondheid van deze doelgroepen achterblijft bij vergelijkbare groepen in Nederland. Uit de onderzoeken naar de effectiviteit van `peer-education', d.w.z. voorlichting door representanten van migranten en ouderen, blijkt dat er eerste stappen kunnen worden gezet tot verandering van gedrag en verbetering van het welbevinden. Aanbevolen wordt dat GGD'en met migranten en oudere inwoners nauw samenwerken aan initiatieven ter verbetering van de gezondheid, en de programma's een goede theoretische onderbouwing geven. Het onderzoek naar Aids-voorlichting aan Turkse en Marokkaanse mannen, één van de onderzoeken in dit proefschrift, werd gefinancierd door het Aids-fonds.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie