Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KWF/AVRO internet-spreekuur over vroege ontdekking kanker

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDELANDSE KANKERBESTRIJDING

KWF/AVRO INTERNET-SPREEKUUR OVER VROEGE ONTDEKKING VAN KANKER

PERSBERICHT Amsterdam, 3 februari 2000

KWF/AVRO INTERNET-SPREEKUUR OVER VROEGE ONTDEKKING VAN KANKER

Vrijdagochtend 11 februari tussen 10.00 - 11.00 uur organiseert de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) in samenwerking met de AVRO een internet-spreekuur over .Vroege ontdekking van kanker'. Dit gebeurt aansluitend op een uitzending van .De Ochtenden/Gezondtijd' waarin Ria Bremer met een arts en een patiënt over dit onderwerp praat (AVRO, TV1 - 9.05 - 10.00 uur). Belangstellenden kunnen via www.avro.nl/gezondtijd vragen stellen aan Dr. Harry de Koning, als arts/epidemioloog verbonden aan het Instituut voor Maatschappelijke Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Dr. Patrick Bindels, huisarts en werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en Drs. Cora Honing, Hoofd Voorlichting van het KWF.
Via de AVRO-site kan men nu al kosteloos het software programma downloaden dat nodig is om mee te kunnen chatten. Ook is daar meer informatie te vinden over vroege ontdekking van kanker en men kan alvast vragen aan de deskundigen mailen.
Het onderwerp .Vroege ontdekking van kanker' staat dit jaar centraal in de jaarlijkse KWF-donateursweek (7 - 12 februari 2000). Op 29 oktober 1999 hield het KWF met succes voor het eerst een experimenteel internet-spreekuur naar aanleiding van de actie .Scoren tegen Kanker' vanwege het 50-jarig bestaan van het KWF, toen ook in samenwerking met de AVRO. Hieraan hebben tientallen mensen meegedaan.
--------------------------------------------------------------------

Mededeling voor de pers

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie