Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sterrenkijkdagen in Museum Sterrenwacht Sonnenborgh Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Utrecht, 10 februari 2000

Sterrenkijkdagen vrijdag 11 en zaterdag 12 februari Museum Sterrenwacht Sonnenborgh twee avonden open

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari opent Museum Sterrenwacht Sonnenborgh in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen haar deuren van 19.00 tot 23.00 uur.

Bezoekers kunnen op deze avonden de sterrenwacht bezichtigen en volop uitleg krijgen over sterrenkunde en de werking van de telescopen. Bij helder weer kan men met de telescopen tientallen kraters op de Maan zien met hun fascinerende slagschaduwen. Natuurlijk worden ook de planeten Saturnus met haar beroemde ringenstelsel en de reus Jupiter met haar manen niet vergeten!

Per avond zijn er minimaal twee lezingen in de historische collegezaal en kan men in de bibliotheek van Sonnenborgh kijken naar spectaculaire video's over ruimtevaart en astronomie. Voor de jongste bezoekers is er een knutselruimte-voor-sterrenkunde ingericht door de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde Utrecht.

Het adres van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh is Zonnenburg 2, Utrecht en te bereiken met buslijn 2/22 vanaf Utrecht CS, halte Agnietenstraat. De entree bedraagt fl. 2,50 voor volwassenen en fl. 1,- voor kinderen. Voor meer informatie: 030-2311360.

Einde persbericht

Drs. Peter Leonhart
Director/Projectmanager
Museum Observatory Sonnenborgh
Zonnenburg 2
3512 NL UTRECHT
The Netherlands
Tel. 030-2311360
Fax. 030-2300483

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie