Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM introduceert UNIX-werkstation met kopertechnologie

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe IBM werkstations vergemakkelijken e-business

IBM introduceert eerste UNIX-werkstations met kopertechnologie en nieuwe IntelliStation NT-werkstations

Amsterdam, 10 februari 2000 - IBM heeft onlangs de nieuwe op NT gebaseerde IntelliStation-werkstations en de eerste RS/6000 UNIX-werkstations met processoren gebaseerd op kopertechnologie aangekondigd. De beide aankondigingen versterken de productlijn van werkstations die bestemd zijn voor het oplossen van reken-intensieve problemen, zoals bij simulaties van botsingen, stress failure-analyses en non-lineaire videobewerking. Met de nieuwe werkstations verschaft IBM ondersteuning aan bedrijven die zowel UNIX als Windows NT-werkstations integreren in heterogene omgevingen. Vele afdelingen voor ontwerp, visuele productie en techniek leunen op beide typen werkstations of gebruiken Windows NT-werkstations met UNIX-servers, een trend die zich waarschijnlijk voortzet.

"DaimlerChrysler koos onlangs voor het IBM IntelliStation als standaard NT-programmeerwerkstation om diverse redenen", aldus Norm Powell, engineering manager bij het DaimlerChrysler Technical Computing Center in de Verenigde Staten. "Door goede prestaties van de IntelliStation kunnen we CAD/CAE- (Computer-Aided Design/Computer-Aided Engineering) en Office-applicaties op één server laten draaien." Nieuwe IBM IntelliStations
De IBM IntelliStation Z Pro heeft een compleet nieuw ontwerp, bestemd voor snelle bewerking van grote hoeveelheden gegevens. De IntelliStation Z Pro is voorzien van krachtige processoren, meer geheugen-bandbreedte en een sneller geheugen. Zo kunnen ontwerpers in kortere tijd concepten ontwikkelen en deze gemakkelijker delen met collega's in ontwikkelomgevingen op een netwerk.

Informatiebeveiliging is een belangrijk aandachtspunt voor IBM. De IntelliStations zijn dan ook voorzien van de toonaangevende ingebouwde veiligheidschip, waarmee vertrouwelijke en waardevolle informatie, zoals nieuwe productontwerpen, prototypen en ander intellectueel eigendom, beveiligd kan worden. IntelliStations verschaffen ook beheerfaciliteiten om klanten te helpen de total cost of ownership terug te dringen, meer aandacht te besteden aan hun activiteiten en applicaties en minder tijd te besteden aan het netwerkbeheer.

Nieuwe monitoren
Om de IntelliStation-systemen te vervolmaken heeft IBM nieuwe modellen van de T Series TFT (Thin Film Transistor) flat panel Monitoren en P Series CRT Monitoren (Cathode Ray Tube) aangekondigd.

De IBM T56A 15-inch TFT Flat Panel Monitor is ontworpen voor gebruikers die behoefte hebben aan een hoogwaardig, scherp en stabiel beeld in een stijlvol ruimtebesparend ontwerp. De IBM P96 19-inch CRT Monitor voorziet de veeleisende gebruiker van het helderst mogelijke beeld. Door toepassing van de nieuwste FD Trinitron flat screen-technologie, geeft de IBM P96 waarheidsgetrouwe beelden met minimale schittering en vertekening.

IBM RS/6000
Ook kondigt IBM Model 270 en Model 170 van de RS/6000 44P aan, de eerste UNIX-werkstations met processoren gebaseerd op kopertechnologie. Koper vergroot de prestatie aanzienlijk in vergelijking met gelijksoortige processoren gebaseerd op aluminiumtechnologie.

Model 270 werd het snelste 4-weg werkstation ter wereld door een nieuw SPECweb99 benchmark record te vestigen van 1359 simultane connecties. De SPECweb99 benchmark test Internet en applicatieserving prestaties. Model 270 levert tevens goede prestaties voor commerciële applicaties volgens de SPECint_rate95. Deze benchmark test commerciële processing prestaties.

Model 270 en Model 170, beide gebaseerd op 64-bits-technologie, leveren goede, betrouwbare prestaties en kunnen overweg met grote en complexe driedimensionale modellen. De modellen zijn geschikt voor mechanische en elektro-technische ontwerpen. Tevens verschaffen zij bedrijven de mogelijkheid de reeds lange tijd nagestreefde integratie van ontwerp en analyse in één enkel desktopsysteem tot stand te brengen. De werkstations zijn ontworpen voor producenten in onder andere de ruimtevaart- en automobielindustrie.

De RS/6000-modellen zijn gebouwd met het oog op een hoge prestaties en betrouwbaarheid. Ze beschikken allemaal over een ingebouwde serviceprocessor die de werking continu bewaakt en preventief of corrigerende maatregelen neemt. Bovendien geeft de serviceprocessor de mogelijkheid complexe systeembeheerfuncties op afstand uit te voeren.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM en haar producten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is www.ibm.com. Het adres van de Nederlandse IBM RS/6000 home page is: www.rs6000.ibm.com/nl. Het adres van de Nederlandse IBM PSG home page is: www.pc.ibm.com/nl. Tevens kunt u voor meer informatie telefonisch terecht bij het IBM PC Response Centre (020 - 504 05 01). Dit persbericht en andere informatie van en over IBM is beschikbaar op NEWSdesk, het online IT-nieuwsnetwerk: www.newsdesk.com.

Voor meer informatie en fotomateriaal
IBM Nederland N.V.
Personal Systems Group Namens IBM
Etta Pouw Ina van der Meulen
020 - 513 42 28 020 - 487 40 00
(etta_pouw@nl.ibm.com) (ina.vandermeulen@svdt.nl)
Achtergrondinformatie

IBM IntelliStation Z Pro
- Intel Pentium III Xeon van 667 tot 800 MHz
- Intel 820-chipset met een 133 MHz front-side bus - tot 2 GB RAMBUS ECC-geheugen (4 GB met toekomstige geheugenmodules) - Ultra SCSI-subsysteem met een snelheid van 160 megabyte per seconde, waarmee toegang tot gegevens op vaste schijven mogelijk is - 64-bits, 66 MHz PCI bus
- Prijs vanaf fl. 11.520,- (zonder monitor)

Uit tests blijkt dat de Z Pro kan werken met een groot aantal grafische adapterkaarten, waaronder de nieuwe, gunstig geprijsde ELSA GLoria II en de nieuwe Intense3D Wildcat 4110. De mechanische onderdelen zijn aangepast om de schaalbaarheid te verbeteren. Dit zijn onder andere de stapelmogelijkheid, vier koelventilatoren, 9 interne en 7 externe uitbreidingssleuven, en een 490-watt stroomvoorziening. Al deze onderdelen vereenvoudigen toekomstige groei en uitbreiding.

De IntelliStation beheertechnologieën omvatten onder meer Wake on LAN, Asset ID, Alert on LAN, SMART Reaction, en LANClient Control Manager 2.5.1, waarmee klanten hun PC-bestand kunnen bijhouden en bijwerken, het systeem kunnen controleren op defecten en misbruik, gegevens automatisch kunnen opslaan en op afstand hun systemen kunnen beheren.

Monitoren
De IBM T56A monitor is uitgerust met een kantelfunctie die zowel landschaps- als portretpositie mogelijk maakt. De monitoromlijsting is 12% smaller ten opzichte van IBM's voorgaande 15-inch TFT flat panel monitor. De T56A verschaft een trillingsvrij beeld met een resolutie tot 1024 x 768 en is beschikbaar in parelwit en diepzwart vanaf fl. 3.080,-.

De IBM P96 monitor is voorzien van een .24mm variabele aperture grille pitch. Een maximale horizontale frequentie van 107kHz resulteert in een optimale resolutie van 1280 x 1024 op 85Hz. De IBM P96 19-inch flat screen monitor is beschikbaar in parelwit en diepzwart vanaf fl. 1.675,-.

RS/6000 44P
- Model 270 van de RS/6000 44P is een één- tot vierweg 375 MHz POWER3-II SMP met tot 8 GB RAM en 54,6 GB intern geheugen. Model 270 is ontworpen voor gebruikers die de grotere kracht en schaalbaarheid van een symmetrisch multiprocessorsysteem nodig hebben. - Model 170 van de RS/6000 44P is een uniprocessorsysteem, beschikbaar met een 333 MHz of 400 MHz POWER3-II-chip. Het systeem is leverbaar met tot 2 GB RAM en 72,8 GB intern geheugen. - Meer informatie over SPECweb99 en SPECint_rate95 is te vinden op: www.spec.org.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...