Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Preflight'-functionaliteit te beproeven op www.adobe.com

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

<<01-2000 Adobe Systems introduceert Acrobat InProduction.PDF>>

Adobe Introduceert Acrobat InProduction
'Preflight'-functionaliteit direct te beproeven op www.adobe.com

Amsterdam, 11 februari 2000 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft vandaag Adobe® Acrobat® InProduction(tm) aangekondigd, een programma voor het werken met Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden in het complete print-productieproces. InProduction is een uitbreiding op Adobe Acrobat en bestaat uit vijf zorgvuldig geïntegreerde tools voor 'preflighting', het omgaan met kleurenscheiding en -conversie, het instellen van de trim- en bleed-instellingen, en het definiëren van trapping (overvul) parameters in PDF files.

Adobe Acrobat InProduction is meer dan een stand-alone product; het vormt de nieuwste stap in de ontwikkeling van het Adobe-platform voor het professionele uitgeefproces. Deze werkomgeving voor het uitgeefproces, gebaseerd op Adobe InDesignÔ, biedt een aantal krachtige tools die professionals op het gebied van grafische technieken in staat stellen hun ideeën om te zetten in publicaties voor print en het web. Het platform wordt ondersteund door tal van andere ontwikkelaars, waardoor een hele reeks waardevolle oplossingen beschikbaar is.

InProduction zorgt voor een betere productiviteit in het werkproces, een hogere betrouwbaarheid, en een verbeterde beheersing van het PDF kleurendrukproces, waardoor de gebruiker minder tijd kwijt is aan het oplossen van tijdrovende, en daardoor kostbare fouten. Anders dan de nu bestaande deel- en tijdelijke oplossingen, die in gebruik zijn om PDF-werkprocessen tot een goed einde te brengen, biedt InProduction software solide oplossingen voor het efficiënt werken met PDF-files tot en met het eindproduct.
InProduction bevat de volgende tools:

* Preflight
Preflight spoort fouten op en corrigeert deze voordat een bepaalde taak wordt doorgestuurd naar de volgende stap in de productie. Bovendien kunnen gebruikers zelf profielen creëren, bewerken, delen en opnieuw gebruiken, wat de kans op fouten aanzienlijk verkleint. Door een bepaald profiel toe te passen bij het scannen van een PDF-bestand, worden alle preflight-resultaten direct op het scherm en in context weergegeven. Het is zelfs mogelijk bepaalde problemen, zoals niet correct ingevoegd font, onmiddellijk te corrigeren.

* Separator
Het Separator-instrument biedt een reeks mogelijkheden om kleuren te regelen, waaronder het specificeren, creëren en pre-viewen van kleurenscheidingen, aanmaken van een kaart van steunkleuren voor de kleurenverwerking en het selecteren van kleurmonsters of aanpassen aan door de klant geleverde kleuren voor bepaalde drukplaten. Separator toont pre-views van de kleurenscheidingen op het scherm, inclusief het weergeven van overlappingen van de drukplaten en achtereenvolgende print-bewerkingen, waardoor het drukken van kleurenscheidingen ten behoeve van controle vooraf overbodig wordt.

* Trim/Bleed
Het Trim/Bleed-instrument maakt een nauwkeurige afstemming mogelijk voor het definiëren van kaders bij het drukken van afbeeldingen, evenals voor het specificeren of wijzigen van het te bedrukken medium, de mate van 'bleed' (inktuitloop), 'trim' (snijden van beelden) en afbeeldingsvensters. De mogelijkheid om afbeeldingsvensters te kunnen specificeren is een vereiste voor de nieuwe PDF/X-1 standaard.

* Color Converter
Bij het werken in de batch- of single file-modus, kunnen gebruikers de LAB-, RGB- of CMYK-kleurendruksystemen converteren naar de CMYK-standaard met gebruikmaking van de standaard ICC-profielen. Met Color Converter is het ook mogelijk markeringen van ICC-profielen aan te brengen of te verwijderen in een PDF-file.

* Adobe in-RIP Trapping
Adobe in-RIP Trapping stelt de gebruiker in staat trapping parameters op basis van pagina- en gebiedszones te specificeren, ten behoeve van het later doorsturen naar een Adobe PostScript® 3 RIP-processor die met Adobe in-RIP Trapping werkt.

InProduction Preflight Online op www.adobe.com
Professionals op het gebied van printproductie kunnen per direct een Online-versie van InProduction Preflight verkrijgen via www.adobe.com. Deze versie geeft een indruk van de mogelijkheden van de preflighting van software met behulp van deze InProduction-tool. De online-versie geeft klanten een nieuwe mogelijkheid om hun PDF-werkprocessen te versnellen. Door eenvoudig gebruik te maken van een vooraf gedefinieerd profiel, of door een eigen profiel te definiëren, kunnen gebruikers electronisch hun files, tot maximaal 10MB, aanbieden voor een preflight-analyse. Preflight-verslagen worden per e-mail aan de klant teruggestuurd of op de website beschikbaar gesteld voor een nauwkeurige beoordeling. Van deze service kan maximaal 10 keer kosteloos gebruik worden gemaakt. De preflight-tool is beschikbaar op preflightpdf.adobe.com.

Prijzen en beschikbaarheid
Naar verwachting zullen de eerste programma's van Adobe Acrobat InProduction, voor Mac OS 8.5.1 of hoger, in het voorjaar van 2000 geleverd worden. De complete versie van InProduction bestaat uit de InProduction tools en een complete versie van de Adobe Acrobat 4.0.5 software. De verwachte prijs voor InProduction gaat circa NLG 1199,-/BEF 36.550/907,- EURO bedragen. Bestaande gebruikers van Acrobat 4.0 kunnen tegen een verwachte introductieprijs van NLG 1.540,-/BEF 28.155/699,- EURO een promotie-versie van InProduction (die tevens een Acrobat-update naar versie
4.0.5 bevat) aanschaffen. Voor nadere informatie over het product en prijzen verwijzen wij u naar www.adobe.com.

Over Adobe
Adobe Systems is opgericht in 1982 en is een vooraanstaand leverancier van software voor grafisch ontwerp, de uitgeverij en afbeeldingen voor het WWW en voor de drukkerij en de op één na grootste producent van software voor de PC ter wereld met een jaarlijkse omzet die de 1 miljard dollar nadert. De onderneming produceert met prijzen onderscheiden software-applicaties voor het WWW en voor grafische ontwerpers, professionele uitgevers, organisaties die intensief gebruik maken van documentenintensieve organisaties, zakelijke gebruikers en consumenten. Adobe's producten bieden klanten de mogelijkheden visueel rijk uitgevoerde beelden en documenten te creëren, te publiceren en af te leveren verspreid over alle soorten printers en elektronische media. Meer informatie en de volledige versies van deze persberichten zijn beschikbaar via Adobe's websites www.adobe.nl en www.adobe.be.

Voor publicatie kunt u de volgende gegevens opnemen: Adobe Systems Benelux
Tel: +31 (0)20 65 11 200

Het Adobe-logo, Adobe, Acrobat en PostScript 3 zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated. Microsoft, Windows en Windows NT zijn gedeponeerde handelsmerken dan wel handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Sun en Solaris zijn handelsmerken van Sun Microsystems. Macintosh is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Evelien van Waveren
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (evelienvw@text100.nl)
URL: www.text100.com

Evelien van Waveren
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (evelienvw@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...