Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet vraagt advies SER over bestuur van ondernemingen

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN: ADVIES SER OVER BESTUUR VAN ONDERNEMINGEN

PERSBERICHTNR. 00/037 Den Haag 11 februari 2000

KABINET VRAAGT ADVIES SER OVER BESTUUR VAN ONDERNEMINGEN

Het kabinet heeft de Sociaal Economische Raad (SER) advies gevraagd over de structuurregeling. Deze regeling verplicht grote ondernemingen om een Raad van Commissarissen te hebben. Belangrijkste taak van deze Raad van Commissarissen is het toezicht op het bestuur van de onderneming.

De adviesaanvraag is een antwoord op een verzoek van de Kamer om een breed advies aan te vragen over corporate governance. Voor de structuurregeling vond het kabinet dit een goed idee, omdat het immers door de SER zelf bedacht is (in 1971), en ook al vaker door de SER van advies is voorzien.

In de adviesaanvraag worden twee concrete vragen gesteld. Allereerst de vraag of de structuurregeling voldoende mogelijkheden bevat om in te grijpen bij slecht functionerende commissarissen. En verder de vraag voor welke ondernemingen de structuurregeling verplicht dient te zijn. Dit sluit aan bij de reactie van het kabinet op het tweede rapport van de commissie corporate governance ( Peters II).

De volledige tekst van de brief aan de kamer en het adviesverzoek staan op de internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woorvoerder: drs. F.F.M. Kemperman
tel.nr.: 070-342 8236

11 feb 00 15:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie