Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel netwerken en websites bedrijven zijn slecht beveiligd

Datum nieuwsfeit: 11-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ref: 00/1585.B
PERSBERICHT

Den Haag, 11 februari 2000

VEEL NETWERKEN EN WEBSITES SLECHT BEVEILIGT, BEDRIJVEN KWETSBAAR

Nieuw bedrijf OBIT beveiligt organisaties tegen hackers

Veel netwerken en websites van organisaties en bedrijven zijn slecht beveiligd tegen hackers. Deze week werden wereldwijd een aantal grote websites aan gevallen door hackers. Miljoenen omzetverlies was het gevolg. Ook Nederlandse bedrijven blijken kwetsbaar door slechte beveiliging van netwerksystemen en websites. Dit constateert OBIT BV, een recent opgericht bedrijf dat is gespecialiseerd in de beveiliging van computernetwerken tegen onrechtmatig en onwettig gebruik. Ongeveer twintig procent van alle geteste sites zijn onveilig. OBIT is gevestigd in Den Haag en heeft al diverse beveiligingsprojecten in portefeuille.

Steeds meer organisaties hebben hun bedrijfsprocessen geautomatiseerd en via interne netwerken verbonden. Ongeveer de helft van het Nederlandse bedrijfsleven heeft een eigen website. Door de sterke groei van internetgebruik en allerlei vormen van e-commerce, blijken ook interne netwerken en systemen vaak toegankelijk voor onbevoegden. In de praktijk blijken veel computernetwerken slecht beveiligd en dus kwetsbaar. Hackers kunnen ernstige en soms zelfs onherstelbare schade in computersystemen aanbrengen. Voor organisaties met computernetwerken betekent dit dat zij op hun hoede moeten zijn bij netwerkkoppelingen en dat zij gepaste voorzorgsmaatregelen moeten nemen. OBIT heeft voor hen de juiste oplossing.

OBIT biedt op maat gesneden oplossingen voor organisaties die hun kritische data en processen willen beveiligen tegen oneigenlijk gebruik, zowel intern als extern. Bij OBIT werken informaticaspecialisten en beveiligingsadviseurs die goed zijn geïnformeerd over internet en andere netwerksystemen. OBIT is daarmee een deskundige en betrouwbare partner voor organisaties met inbraakgevoelige netwerksystemen.

OBIT staat voor Organisatie Beveiliging Informatie Technologie en is bereikbaar via

Postbus 85554
2508 CG DEN HAAG
tel. 070 - 427 81 81
fax 070 - 472 29 95
www.obit.nl

Nadere informatie de pers:

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Peter de Brabander, Tel: 070- 4278181.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie