Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voetbalmarathon van 24 uur bij themakanaal Sport1

Datum nieuwsfeit: 12-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Alle wedstrijden Amstel Cup op Sport1

12 februari speciaal voetbal weekend - 24 uur lang voetbal marathon

Amsterdam, 19 januari 2000

Sport1, het themakanaal van UPCtv, zendt vanaf eind januari alle wedstrijden van de Amstel Cup in hun geheel uit, waarvan een aantal zelfs rechtstreeks. Vanaf vrijdag 28 januari zijn op Sport1 alle acht wedstrijden van de derde ronde in de Amstel Cup in hun geheel te zien, waarvan de meeste met een dag vertraging. Deze rechten zijn verworven als licentie van SBS 6. Op zaterdag 12 februari zendt Sport1 24 uur lang alle tot dan gespeelde wedstrijden nog een keer achter elkaar uit.

Daarna worden alle wedstrijden van de kwart finales, de halve finales en de finale in mei ook voor de volle negentig minuten uitgezonden. Een aantal nader te bepalen wedstrijden is ook rechtstreeks te zien.

De programmering van deze wedstrijden van de Amstel Cup op Sport1 is een goed voorbeeld hoe een specifiek sportkanaal voor de kabel meer aandacht en tijd kan besteden aan bepaalde evenementen. Veel wedstrijden kunnen in hun geheel worden aangeboden en tevens een aantal malen per dag om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven de wedstrijd te zien.

Op zaterdag 12 februari vindt bij wijze van experiment een marathon uitzending plaats vinden waarbij alle acht gespeelde wedstrijden achter elkaar worden uitgezonden van 18.00 uur tot de volgende dag 18.00 uur. Tijdens deze dag kunnen Sport1 kijkers hun commentaar en reacties op deze marathon via het speciale e-mail adres (sport1@upctv.com) opsturen. Onder de inzenders worden dan twee maal twee kaartjes voor de Amstel Cup finale verloot.

Sport1 is een themakanaal van UPCtv dat in Nederland aan kabelabonnees van UPC Nederland wordt aangeboden als onderdeel van een pluspakket, in Amsterdam en omgeving, Hilversum, Zaanstad en Purmerend, en in Friesland, Gelderland, Noord-Brabant en Flevoland.

Over UPCtv
UPCtv, gevestigd in Amsterdam, is de ontwikkelings-, marketing- en distributietak voor nieuwe televisiekanalen van UPC, United Pan-Europe Communications, een van de toonaangevende breedband communicatiebedrijven in Europa. Het algemene concept van UPCtv bestaat uit het opzetten van hoogwaardige themakanalen die aan UPC en niet-UPC kabelmaatschappijen in heel Europa worden aangeboden. UPCtv ontwikkelt kabelvriendelijke kanalen zodat kabelbedrijven in Europa hun abonnees tegen een redelijke prijs meer keuze kunnen bieden met kwalitatief hoogwaardige televisiekanalen. In 1999 heeft UPCtv vanuit Nederland zes nieuwe kanalen gelanceerd die in een aantal Europese landen aangeboden worden, Extreme Sports Channel (een joint venture met X-Dream International), Film1, Club, Sport1, Avante and Reality TV (een joint venture met Zone Vision). In 2000 zullen meer kanalen volgen.

Voor verdere informatie of foto's kunt u contact opnemen met: Natalie Eckelkamp, press & pr manager UPCtv, tel: +31-20-7788831 of +31-6-20015022, e-mail: (neckelkamp@upc.nl)

UITZENDSCHEMA EERSTE RONDE AMSTEL CUP

Alle acht wedstrijden in de derde ronde worden door Sport1 een dag later dan gespeeld in hun geheel uitgezonden, met uitzondering van NEC - Excelsior en Helmond Sport - Willem II, die twee resp. drie dagen later worden uitgezonden. Hieronder een overzicht van de eerste uitzendingen van de wedstrijden:

VRIJDAG 28 JANUARI

RKC - Eindhoven 20.00

ZATERDAG 29 JANUARI

Roda JC - Ajax 20.00

ZONDAG 30 JANUARI

PSV - Vitesse 20.30

Dordrecht - RBC 22.30

MAANDAG 31 JANUARI

Feyenoord - AZ 20.00

NEC - Excelsior 22.30

DINSDAG 1 FEBRUARI

Utrecht - Go Ahead 20.00

Helmond Sport - Willem II 22.30

ZATERDAG 12 FEBRUARI

24 uur lang alle eerder gespeelde wedstrijden achter elkaar, van 18.00 tot de volgende dag 18.00 uur.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Alle volgende wedstrijden van de kwart finales in februari, de halve finales in april en de finale in mei worden allemaal in hun geheel een aantal keren door Sport1 uitgezonden, schema volgt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie