Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alledaags Surrealisme in Contemporary Art Centre

Datum nieuwsfeit: 13-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONTEMPORARY ART CENTRE

''Ahmedje mag best wel met jouw schepje spelen ''

'Ahmedje mag best wel met jouw schepje spelen'
Alledaags Surrealisme in Contemporary Art Centre

Van 13 februari tot 26 maart is in het Contemporary Art Centre in Schalkwijk een overzicht te zien van het werk van de jonge kunstenares Geesje du Marchie van Voorthuysen. De tentoonstelling wordt 13 februari geopend om 14.00 uur door Liesbeth den Besten.

In 1997 studeerde Geesje du Marchie van Voorthuysen af aan de Minerva Academie in Groningen. Zij heeft een heel eigen stijl ontwikkeld, realistisch en surrealistisch tegelijk. Haar inspiratie doet zij op in het alledaagse, dat in haar werk een morbide karakter krijgt. In een tijd waarin maatschappijkritiek niet meer aan de orde is, stelt zij de huidige samenleving aan de kaak: de verhouding tussen mensen onderling, de verborgen verlangens, de worsteling met het eigen verleden. Wat te denken van het paneeltje:

''Ahmedje mag best wel met jouw schepje spelen' (een afbeelding is via email (cac@bart.nl) op te vragen).

Daarop is een volwassen man te zien in spijkerbroek en t-shirt. Hij zit op een trap en voelt de drang om een huisje van Lego kapot te maken. Zijn schoen steekt als het ware uit het schilderij. Een staaltje van technisch meesterschap. Het werk is realistisch en verfijnd geschilderd en buitengewoon intrigerend. Het werk van Geesje du Marchie van Voorthuysen is te zien op de tentoonstelling WEERZIEN van 13 februari tot 26 maart:

Contemporary Art Centre,
Lekdijk 20 Schalkwijk. Tel : 030-6012356 fax: 030-6012282 Open vr. t/m zon. 14.00 - 19.00 uur en volgens afspraak. Tevens zijn op deze expositie sieraden tentoongesteld van Sylvia Blickman, Ted Noten, Philip Sajet. Daarnaast is een grote ruimte ingericht met glasobjecten van verschillende Europese kunstenaars.

08 feb 00 10:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie