Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 13-02-2000

Persberichten regiopolitie Groningen/
Dagelijkse berichten districten Groningen / Haren, Midden, Oost, West en Noord

Zondag, 13 februari 2000

Mensingeweer - Winsum: verkeerscontroles
Gisteren heeft de politie op diverse plekken in Mensingeweer en in Winsum verkeerscontroles gehouden. De controles leverden het volgende resultaat op: vier automobilisten droegen geen autogordel, een bestuurder van een personenauto voerde geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen, een automobilist met een gladde band, een vrachtwagenchauffeur reed in zijn voertuig met een vervallen APK-keuring, een ondeugdelijke verlichting op een aanhangwagen, het niet tonen van een geldig rijbewijs en in twee gevallen parkeerden automobilisten hun voertuig op een onjuiste wijze.

Appingedam: openbare dronkenschap
Gistermiddag heeft de politie in de Wijkstraat in Appingedam een 46-jarige inwoner uit die plaats voor openbare dronkenschap aangehouden. De verdachte die kort daarvoor een café had verlaten sloeg een deuk in de motorkap van een auto en schold de inzittenden van een andere personenauto uit. De politie nam de verdachte mee voor verhoor naar het politiebureau.

Bedum: openbare dronkenschap
Ook in Bedum hield de politie op de Stationsweg een 27-jarige inwoner voor openbare dronkenschap uit die plaats aan. De man had een lantaarnpaal nodig om te kunnen blijven staan; hij is in het Delfzijlster politiebureau ingesloten.

Bellingwolde: aanrijding met letsel
Gisteravond is een 21-jarige inwoner van Bellingwolde op de Hoofdweg in zijn woonplaats met zijn personenauto van de weg geraakt en tegen een boom beland. De bestuurder is uit de auto geslingerd en kwam onder zijn eigen auto terecht. De Winschoter en de Bellingwedder brandweer bevrijdden het slachtoffer uit zijn benarde positie. Het slachtoffer liep -zoals het zich liet aanzien- geen ernstige verwondingen op; hij is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Stadskanaal: twee verdachten van diefstal jassen aangehouden Vannacht heeft de Stadskanaalster politie een tweetal verdachten in de leeftijd van 17 en 20 jaar uit Stadskanaal aangehouden. Beide knapen hadden de week daarvoor twee jassen uit een kantine van een sportvereniging in Stadskanaal gestolen. De benadeelden zagen de twee verdachten de afgelopen nacht met hun jassen lopen toen de laatstgenoemden een disco aan de Hoofdstraat in Stadskanaal verlieten.

Groningen: mishandeling
Vannacht heeft een 19-jarige inwoner van Bedum op de Grote Markt in de stad Groningen naar alle waarschijnlijkheid een neusfractuur opgelopen; het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling moeten stellen. De 19-jarige liep van de Grote Markt in de richting van de Oosterstraat toen een tot nu toe nog onbekende man zonder enige aanleiding hem een kopstoot gaf.

Groningen: openbare dronkenschap
Gisteravond heeft de politie op de Grote Markt in de stad een 30-jarige inwoner van deze plaats voor openbare dronkenschap aangehouden. De verdachte die een fles sterke drank had gedronken, is op het politiebureau ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: benzine-dieven aangehouden
Vannacht heeft de politie in de Waterloolaan in Groningen drie stadjers in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar aangehouden. Een getuige had drie knapen gesignaleerd die opvallend veel belangstelling voor personenauto's hadden en lichtte de politie in. Een surveillance-eenheid trof de verdachten in hun auto aan en doorzochten het voertuig; drie jerrycans waarvan een gedeeltelijk was gevuld en een tuinslang waren de 'overhevelingsattributen' die in de auto aanwezig waren. De drie verdachten zijn allen voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: twee verdachten mishandeling aangehouden Vannacht heeft de politie op de Grote Markt in Groningen twee inwoners van Baflo en Winsum, respectievelijk in de leeftijd van 17 en 16 jaar aangehouden. De twee verdachten hadden op de Grote Markt een 19-jarige stadjer zodanig mishandeld, dat hij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De aard van de verwondingen van het slachtoffer zijn niet bekend. Uit het onderzoek dat de politie instelt moet blijken wat de oorzaak van deze vechtpartij is.

Nadere informatie Bureau Communicatie regiopolitie Groningen, telefoon: 06-53379375

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie