Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie SP-jongeren tegen misleidende werving militairen

Datum nieuwsfeit: 13-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ROOD!- voert actie tegen misleidende werving door het leger

Datum: 12 februari

Zaterdag 12 februari hield ROOD!-jongeren in de SP voor het Ministerie van Defensie in Den Haag een ludieke actie tegen de werving van jongeren onder de 18 voor het leger. ROOD! protesteert hiermee tegen de misleidende reclame campagnes van het leger, die het doen voorstellen alsof een baan bij het leger een groot avontuur is.

ROOD! vindt dat jongeren zo misleid worden en dat het leger ook de minder mooie kanten in hun wervingscampagne moet laten zien zoals de kans uitgezonden te worden naar oorlogsgebied.

ROOD! protesteerde hiertegen door een uitvoering voor het Ministerie van Defensie op te voeren. Hierin werd een groep ongeinteresseerde jongeren klaargestoomd voor het leger, en werd hen alleen een beetje de mooie kant ervan voorgehouden. Uiteindelijk werden ze uitgezonden naar oorlogsgebied, en kwamen daar in een gevechtssituatie terecht waarbij burgerslachtoffers vallen. Op dat moment komt een ander ROOD!-lid op die de vraag stelt: 'Waar zijn we nu helemaal mee bezig?' De regering moet vast houden aan de 'straight eighteen', het leger moet stoppen met misleidende campagnes, er moet gestopt worden met de 'instapklasjes' in het MBO waar 16-jarigen alvast worden klaargestoomd voor het leger, en de verkapte dienstplicht via Uitzendbureau Start waar werklozen van MAVO of MBO-niveau een baan bij het leger wordt aangeboden waarbij ze op hun uitkering gekort kunnen worden als ze die weigeren. Daarna werden de jonge soldaten weer terug naar de schoolbanken gestuurd. Tijdens de uitvoering werden er door andere ROOD!-leden pamfletjes uitgedeeld.

Voor meer info of vragen:
Sjoerd de Jong 06 - 512 755 32 (rood@sp.nl)
Socialistische Partij
G.v. Oostveenstraat 11
7203 EZ Zutphen

Telefoon: 0575-542476

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie