Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Valerie Valentine beëindigt danscarrière op Valentijnsdag

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Valerie Valentine beëindigt danscarrière

Op Valentijnsdag, 14 februari 2000, beëindigt Valerie Valentine (1955) haar 27-jarige danscarrière bij Het Nationale Ballet met een speciale voorstelling in Koninklijk Theater Carré. De opbrengst van dit dansgala getiteld Valentine´s Gala gaat naar het Duchenne Parent Project, een door ouders opgerichtte non-profit organisatie die zich ten doel stelt het onderzoek naar de ziekte van Duchenne te bespoedigen.

De Amerikaanse Valerie Valentine begon haar danscarrière op veertienjarige leeftijd bij Ballet West van de beroemde William Christensen. Na haar studie aan de Royal Ballet School in Londen kwam zij in 1973 naar Het Nationale Ballet, waar zij in 1985 werd bevorderd tot eerste soliste. Gedurende haar carrière danste Valentine in balletten van Rudi van Dantzig, Toer van Schayk, Hans van Manen, George Balanchine. Ook danste zij hoofdrollen in klassieke balletten als Het Zwanenmeer, Midzomernachtsdroom en Assepoester (de goede fee en Carabosse).
Op 1 januari 1997 ontving zij De Duval-Leroy Oeuvreprijs en op 4 oktober 1997 de Gouden Theaterdansprijs van de Vereniging van Schouwburg-en Concertgebouwdirecties). Op 20 juni 1998 ontving ze de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ter ere van haar 25-jarig jubileum bij Het Nationale Ballet en haar belangrijke bijdrage aan de danskunst in Nederland. Ze ontving deze onderscheiding mede voor haar actieve inzet voor het Duchenne Parent Project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie