Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over verdwijnen oncologische radiologie

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

Kamervragen over verdwijnen oncologische radiologie


14 februari 2000


1. Hebt u kennis genomen van het artikel "Kankerzorg in gevaar"? (Algemeen Dagblad, 10 februari 2000)


2. Is het bericht juist dat de functie oncologische radiologie verdwijnt als de behandeling van ziekten wordt verdeeld in aandachtsgebieden zoals voor hersenen en zintuigen?


3. Is het juist dat de Ziekenfondsraad u geadviseerd heeft de oncologische radiologie verder uit te bouwen, mede gezien het feit dat kwaadaardige nieuwvormingen al jaren de tweede doodsoorzaak in Nederland zijn en de gestandaardiseerde sterfte veel minder daalt dan die van andere aandoeningen? Kunt u uw antwoord toelichten?


4. Hoe verhoudt zich het feit dat het Academisch ziekenhuis Rotterdam kennelijk de voorkeur geeft aan meer algemeen werkterreinen van de radiologen terwijl b.v. het Anthonie van Leeuwen-hoekhuis en het Academisch ziekenhuis Groningen juist de oncologische diagnostiek stimule-ren?


5. Welke instrumenten hebt u om de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling van kankerpatiënten op topklinisch niveau te handhaven resp. bevorderen? Bent u bereid zo nodig uw invloed aan te wenden om opgebouwde deskundigheid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie