Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe leden centrum foto, film en mediacultuur R'dam

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wim Dik en Roel in't Veld betrokken bij centrum foto, film en mediacultuur

Wethouder Hans Kombrink (o.a. cultuur) heeft, na overleg met staatssecretaris Van der Ploeg, ir. Wim Dik, scheidend voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN en bestuurskundige prof.dr. Roel In 't Veld benaderd met het verzoek een bijdrage te leveren aan de planontwikkeling, de gewenste verbreding en de tot standkoming van "Las Palmas", Internationaal Centrum voor Foto, Film en Mediacultuur.

De heer Dik is bereid gevonden voorzitter te worden van het bestuur van de stichting Las Palmas in oprichting. Deze stichting vormt het overkoepelend samenwerkingsverband van de deelnemende instellingen in Las Palmas, Centrum voor Foto, Film en Mediacultuur. Het Centrum zal straks in elk geval bestaan uit V_2 en een Fotomuseum, waarin het Nederlands Foto Instituut, het Nederlands Fotoarchief en het Nationaal Fotorestauratie Atelier zullen samengaan, en een afdeling film. Over de invulling van de afdeling film worden oriënterende gesprekken gevoerd met mogelijke samenwerkingspartners. Om inhoud te geven aan de gewenste verbreding met TV in het concept Las Palmas vinden verkenningen plaats.

Prof. In't Veld zal de komende periode als begeleider van het bestuurlijk proces en de verdere ontwikkeling van het inhoudelijk concept voor een Centrum voor Beeldcultuur optreden. Staatssecretaris Van der Ploeg heeft de betrokken instellingen tot 15 maart de tijd gegeven een subsidieaanvraag uit te werken.
Zowel Roel In't Veld als Wim Dik zullen zo spoedig mogelijk beginnen met hun werkzaamheden voor Las Palmas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie