Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zakkenrollers aangehouden in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Amersfoort 14-02-2000

Zakkenrollers aangehouden/
Amersfoort, 14 februari 2000.

Op vrijdag 11 februari zijn in Amersfoort over de gehele dag verspreid een 5-tal mensen het slachtoffer geworden van 3 zakkenrollers.

De slachtoffers:

- een 63-jarige Amersfoortse raakte, omstreeks 11.00 haar portemonnee met ongeveer fl. 140,- kwijt op de Hof;

- omstreeks 12.00 uur raakte eveneens op de Hof een 70-jarige Amersfoortse haar portemonnee kwijt met ongeveer fl. 145,-;
- een 40-jarige Amersfoortse raakte omstreeks 11.15 uur, op de Varkensmarkt haar portemonnee met ongeveer fl. 100,- kwijt;
- een 43-jarige vrouw uit Leusden raakte omstreeks 12.30 uur in Amersfoort haar portemonnee met autopapieren en diverse pasjes kwijt op de Utrechtsestraat;

- omstreeks 10.00 uur, raakte een 39-jarige Amersfoortse haar portemonnee met ruim fl. 15,- kwijt op (vermoedelijk) de Langestraat in haar woonplaats.

Naar aanleiding van verschillende verklaringen ontdekten politiemensen van district Eemland-Zuid omstreeks 12.45 uur, op de Vlasakkerweg in Amersfoort 3 mannen, die aan de opgegeven signalementen voldeden. Op het moment dat de mannen zich betrapt voelden, gingen zij er vandoor. Twee van de mannen konden direct aangehouden worden. De derde kon korte tijd later op het Stationsplein worden aangehouden. De aangehouden mannen zijn respectievelijk 29, 30 en 33 jaar en zijn vermoedelijk Roemenen. In hun fouillering werden pasjes en dergelijke aangetroffen, alsmede in totaal zo'n fl. 2000,- aan contant geld.

Alle 3 de mannen zijn ingesloten en zullen na afronding van het onderzoek worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst, die het onderzoek met betrekking tot hun verblijfsstatus en afkomst zal overnemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie