Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: geen gepingpong met wachtlijsten zorg

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: geen gepingpong met wachtlijsten zorg

Het CDA wil van staatssecretaris Vliegenthart tijdens het mondelinge vragenuur weten wat de consequenties zijn van de uitspraak van de Zwolsche rechter over de wachtlijsten. De rechter heeft bepaald dat niet de zorgverzekeraars maar de overheid verantwoordelijk is voor voldoende plaatsen in zorginstellingen. De staatssecretaris is dus rechtstreeks verantwoordelijk voor de wachtlijsten in de zorg.

Woordvoerster Nancy Dankers: 'Er dreigt een gepingpong te ontstaan over de wachtlijsten. De ouders van deze negen kinderen moesten zelfs naar de rechter stappen omdat er geen plaats beschikbaar is in de zorginstellingen. De rechter is nu duidelijk geweest: de overheid is verantwoordelijk voor het zogeheten capaciteitsbeleid. De overheid moet dus zorgen dat er voldoende plaatsen beschikbaar zijn. Wij willen van de staatssecretaris in de Kamer horen hoe zij nu -eindelijk- haar verantwoordelijkheid gaat nemen. Op korte termijn. Want het is toch een beschamende vertoning dat we in onze maatschappij zo ver gekomen zijn dat mensen voor zorg naar de rechter moeten'>

Woordvoerster Nancy Dankers 070-3182559
Voorlichting: Bieke Oskam 070-3182509

14 feb 00 18:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie