Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams overleg samenwerking tussen sport en onderwijs

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN

VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING

14 februari 2000

HERINNERING PERSMEDEDELING 11 FEBRUARI 2000

Vlaams minister van Onderwijs en Vorming, Marleen Vanderpoorten heeft deze avond overleg gepleegd met haar collega Minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport, de heer Johan Sauwens over de optimalisering van de samenwerking tussen sport en onderwijs.
Zij willen een ge Er zal bovendien onderzocht worden of in de buitenschoolse activiteiten en de kinderopvang ruimte zou kunnen worden gecre%erd voor sportbeoefening in de ruime zin van het woord. Er zal een effectiviteitsanalyse worden gemaakt van het gebruik van de sportinfrastructuur van de scholen teneinde te komen tot een optimalisatie van de benutting.
Initiatieven zullen ontwikkeld worden om ook in het tertiair onderwijs de sportbeoefening te intensifi%ren. Beide ministers zullen een gemengde werkgroep sport/onderwijs oprichten om concrete initiatieven ter zake uit te werken. In ieder geval zullen deze nieuwe initiatieven worden uitgevoerd met een gemengde financiering van alle betrokken partners.

info : Nic Vandermarliere, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (02) 553 99 11 e-mail: (persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie