Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

01-02-2000 t/m 14-02-2000

Katwijk

Spookrijder veroorzaakt aanrijding
Gisteravond, omstreeks 19.20 uur, vond een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Tjalmaweg in Katwijk. Een 80-jarige Katwijker kwam vanaf de Wassenaarseweg en sloeg linksaf de Tjalmaweg op. Naast hem zat zijn 75-jarige vrouw en op de achterbank zat zijn dochter. Bij het linksaf slaan nam hij de bocht te krap en kwam op de verkeerde rijbaan terecht en ging dus spookrijden. Na ongeveer 100 meter reed de Katwijker frontaal op een voor hem tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Katwijk. Ook in deze auto zat een passagier. Deze auto raakte totall-loss. De auto van de veroorzaker raakte zwaar beschadigd aan de voorzijde. Alle slachtoffers werden afgevoerd naar het LUMC. De 75-jarige vrouw heeft nekletsel opgelopen, evenals de 47-jarige bestuurster en haar passagiere. De andere slachtoffers werden preventief onderzocht in het ziekenhuis. Onbekend is of zij hier letsel aan overgehouden hebben. De rijbaan van de Tjalmaweg is gedurende enige tijd nagenoeg afgesloten geweest voor nagenoeg al het verkeer. De rijbaan vanuit de richting Leiden kon slechts afwisselend gebruikt worden voor het doorgaande verkeer. De politie heeft een onderzoek ter plaatse en een technisch onderzoek aan de voertuigen ingesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sassenheim

Controle parkeerverordening
Wederom heeft de politie in Sassenheim gecontroleerd in de blauwe zone. Aan de Hoofdstraat, Boschplein, Hortusplein, Teylingerlaan en Concordiastraat heeft de politie gisterenavond, 10 februari in totaal 20 keer procesverbaal uitgeschreven, drie keer voor het niet op tijd leggen van de parkeerschijf, in de overige gevallen was er geen schijf aanwezig.

Oegstgeest

Controle parkeerverordening
De politie heeft vrijdagochtend, 11 februari, parkeercontroles uitgevoerd aan de Irislaan, het Terweeplein, de Terweeweg, De Kempenaerstraat en aan de Koninginnelaan. In totaal is er zeven maal een procesverbaal opgemaakt voor het niet gebruiken van de parkeerschrijf en drie maal voor het overschrijden van de parkeertijd.

Katwijk

Overval op bloemenzaak
Op vrijdagmiddag, 11 februari, omstreeks 17.00 uur, vond een overval plaats op een bloemenzaak aan de Mr. Hans van der Hoevenstraat in Katwijk. Twee daders overvielen de eigenaar van de bloemenzaak en sloegen hem met een breekijzer tegen het hoofd. Deze raakte gewond en moest afgevoerd worden naar het LUMC. Na de overval zijn de daders in onbekende richting gevlucht. Het is nog niet bekend of zij een vervoermiddel bij zich hadden. Ook het exacte letsel van het slachtoffer is nog niet bekend. Een van de daders was ongeveer 1.80 meter lang, had donkerblond haar en droeg een groene jas. Van de andere dader is geen eensluidend signalement voorhanden. De politie stelt een grondig onderzoek in. De technische recherche is ter plaatse geweest om sporen veilig te stellen.

Oegstgeest/Sassenheim

Parkeren blauwzone
Op 11 februari jl. is weer gecontroleerd in de blauwe zone in Oegstgeest. In totaal werden 26 processen-verbaal opgemaakt ter zake het niet gebruiken van de parkeerschijf of overschrijden van de parkeertijd. In Sassenheim werden op die dag 20 processen-verbaal uitgeschreven. 13 voertuigen hadden geen parkeerschijf, 2 stonden niet op tijd en er waren 5 parkeerexcessen. Op 12 februari werd weer gecontroleerd in Oegstgeest. Toen vielen 12 processen-verbaal voor dezelfde feiten. De politie blijft de komende tijd controleren op juiste naleving van de parkeerverordening.

Oegstgeest

Inbraak woning
In de kempenaerstraat is tussen 11 en 13 februari jl. ingebroken in een woning. Via een keukenraam is men binnengekomen. O.a. werden CD's en een telefoon weggenomen.

Laatst bijgewerkt op 14-02-2000 - © 1999 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie