Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over case-screeningsmodel arrondissement Breda

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen14.002 vragenformulier 14 februari 2000

Gemaakt: 14-2-2000 tijd: 14:59


2990006940

Vragen van het lid Niederer (VVD) aan de minister van Justitie over het case-screeningsmodel, gehanteerd in het arrondissement Breda. (Ingezonden 14 februari 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van het openbaar rapport van de Nationale ombudsman waarin een verzoeker klaagt over het niet verder behandelen door politie en justitie in het arrondissement Breda van door hem aangegeven misdrijven? 1)


2

In het arrondissement Breda wordt door de politie het zogenaamde case-screeningsmodel gehanteerd. Verdraagt dit model zich met het exclusief aan het Openbaar Ministerie toekomende opportuniteitsbeginsel ex artikel 167 van het Wetboek van Strafvordering? Zo ja, waarom? Zo neen, waarom niet?


3

Houdt het Openbaar Ministerie in Breda voldoende toezicht op de juiste toepassing van het case-screeningsmodel door de politie? Zo ja, waaruit blijkt dit?


4

Indien het antwoord op vraag 2 ontkennend luidt, welke maatregelen overweegt u te nemen?

Rapportnummer 2000/024, 27 januari jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie