Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief SZW vervolgrappontvlechting Ctsv

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

szw00000.196 brief sts szw vierde vervolgrapp ontvlechting ctsv
Gemaakt: 15-2-2000 tijd: 15:3


1

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal


14 februari 2000

Hierbij bied ik u de vierde vervolgrapportage ontvlechting van het Ctsv aan. Gelet op de relevantie van de materie (scheiding tussen publiek en privaat) heb ik besloten u het rapport direct toe te zenden. Hoewel ik nog niet in staat ben geweest het rapport zorgvuldig te bestuderen merk ik op dat het Ctsv een omvangrijk rapport heeft opgesteld over de financiële scheiding van publiek en privaat in de uitvoering van de werknemers-verzekeringen. Ik heb begrepen dat het Ctsv niet heeft vastgesteld dat er ten onrechte publiek geld in private handen is gekomen. Anderzijds stelt het Ctsv wel vast dat de financiële scheiding tussen publiek en privaat niet voldoende gewaarborgd is. Dat baart mij zorgen, ongeacht de vraag hoe ernstig de geconstateerde onvolkomenheden zijn. Het antwoord op deze vraag kan ik pas geven nadat ik het rapport grondig heb bestudeerd. Tevens kan ik dan pas vaststellen of op korte termijn nadere maatregelen nodig zijn en zo ja, welke. Hierover zal ik de Kamer vervolgens nader rapporteren. Overigens heb ik in mijn brief van 6 september 1999 aan de Tweede Kamer aangekondigd de toezichtsmogelijkheden te verbeteren. Zo heb ik onder meer het voornemen om te regelen dat het Ctsv de verantwoordingen en de bijbehorende accountantsverklaringen van de holdings gaat toetsen. Ook zal het Ctsv in staat worden gesteld om de totale omvang van de uitvoeringskosten van de uitvoeringsinstellingen te beoordelen. Verder heb ik recentelijk bepaald (Stcrt. 2000,

nr. 28) dat het Ctsv nu vooraf de beslissingen van het Lisv over verzoeken tot uitbesteding krijgt voorgelegd.

In het rapport constateert het Ctsv voorts dat de controle van het Lisv op de uitbestedingen consequenter en preciezer moet plaatsvinden. In mijn bestuurlijke overleg met het Lisv zal ik dit aan de orde stellen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken

en Werkgelegenheid,

(J.F. Hoogervorst)

Bijlage is niet elektronisch beschikbaar

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie