Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Keywords: amsterdam, nieuws & actueel, persberichten, herinrichting, Haarlemmerdijk, Haarlemmerstraat

Amsterdam.nl
|
Nieuws & Actueel
|
Persberichten
|
De Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt

De Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt

Op vrijdag 11 februari heeft wethouder Köhler de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan mr. F. J. M. Gerritsen ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stadsherstel en vanwege zijn vele verdiensten voor Amsterdam.

De heer Gerritsen heeft deze functie negen jaar geheel belangeloos vervuld; mede door zijn sturing is het gelukt elf voor het Amsterdamse stadsgezicht van groot belang zijnde grote gebouwen te verwerven. Deze gebouwen werden hiermee van de ondergang gered, vervolgens gerestaureerd en geëxploiteerd; enkele voorbeelden zijn de Vondelkerk, de Duif, het West-Indisch Huis, de Posthoornkerk, de Werf 't Kromhout en Huize de Pinto. De heer Gerritsen was destijds verbonden aan de NMB Postbankgroep en laatstelijk als adviseur van de Raad van Bestuur van de ING Bank. Daarnaast vervulde hij een aantal bestuurlijke functies. Hij was onder meer penningmeester van de Stichting Amsterdamse Bachsolisten, penningmeester van de stichting Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (FBK), lid van de Stuurgroep Mobiliteit op Maat Amsterdam Zuid-Oost, voorzitter van het bestuur van de stichting NION (Nieuw Ondernemen) en penningmeester van de stichting 'Holland-Sevilla 1992'.

Amsterdam 14 februari 2000

Pb-12 Sebastiaan Capel 5522252

^


-

© gemeente Amsterdam - 17-02-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie