Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459802
Fax 0715414881
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 14 februari 2000
·

Parkeercontrole Lisse
De politie heeft vrijdagmiddag 11 februari een parkeercontrole gehouden op de Koninginneweg, het Blokhuis en whet Meer en Houtplein. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven. Negentien maal werd er geen parkeerschijf gebruikt en driemaal was de parkeerschijf onjuist ingesteld.

Aanrijding met gewonden Noordwijk
Zaterdag 12 februari omstreeks 19.30 uur vond op de Duinweg in Noordwijk een aanrijding plaats. Een 32 jarige automobilist uit Noordwijk reed richting de Witte Raaf. Een 58 jarige vrachtwagenchauffeur uit Aalsmeer reed op dat moment vanuit een uitrit de Duinweg op en sloeg rechtsaf richting Noordwijkerhout. Hierbij ontstond de aanrijding. De brandweer heeft de bijrijder van de automobilist moeten ontzetten. De automobilist is met verwondingen aan zijn knie overgebracht naar het LUCM. In het ziekenhuis in een bloedproef afgenomen om alcoholgebruik vast te stellen. Ook een 33 jarige man uit Noordwijkerhout, de bijrijder van de personenauto, is naar het LUMC overgebracht. Hij was zwaar gewond geraakt en heeft inwendig letsel opgelopen. De verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij de weg opgereden was omdat hij dacht dat de naderende auto's nog ver genoeg weg waren. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.

Rijden onder invloed Noordwijk
En 24 jarige automobilist uit Katwijk is maandag 14 februari omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over het Laagtij. Tijdens de ademanalyse bleek dat de man een adem-alcoholgehalte had van 260, de limiet is 235. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Datzelfde geldt voor een 21 jarige man uit Noordwijk die over het Zusterpad reed. Hij had een adem-alcoholgehalte van 875. Van hem werd ook het rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed Hillegom
En 46 jarige man uit Nieuw-Vennep is zaterdag 12 februari omstreeks 04.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Leidsestraat. Tijdens de ademanalyse bleek dat de man een adem-alcoholgehalte had van 255, de limiet is 235. De man heeft een bekeuring gekregen van f 390,-.

Rijden onder invloed Noordwijkerhout
En 30 jarige Sassenheimer is zaterdag 12 februari omstreeks 20.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De bestelbus waarin de man reed viel op doordat er een aantal mensen in de laadruimte vervoerd werd. De bestuurder bleek een adem-alcoholgehalte te hebben van 800, de limiet is 235. De man krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Conflict met automobilisten Noordwijk
Zondagmorgen omstreeks 02.00 uur vond een conflict plaats op de van de Mortelstraat. Vijf Leidenaren, allen rond de 20 jaar, zijn naar aanleiding hiervan aangehouden. Uit het verhoor bleek dat zij in hun auto voor het verkeerslicht stonden toen een onbekende man naderde. Toen een van hen het autoruitje opendeed ontstond er tussen het vijftal en de passant een handgemeen. De man, een 21 jarige man uit Noordwijkerhout heeft aangifte gedaan. De politie heeft de mannen aangehouden en maakt proces-verbaal op van het voorval.

Alcohol, belediging en verzet Noordwijk
De politie kreeg zondag 13 februari omstreeks 02.00 uur een melding van een aanrijding op het Pickeplein. Er zou een voetganger zijn aangereden door een personenauto en de auto zou zijn doorgereden. Twee agenten zagen kort daarna de auto rijden die bij die aanrijding betrokken zou zijn geweest. De bestuurder, een 37 jarige Amsterdammer, werd aangehouden. De bijrijder, een 31 jarige Noordwijker, maakte bezwaar tegen de aanhouding en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden voor dit verzet en belediging. Ook op het politiebureau herhaalde hij zijn beledigingen en verzet. Er wordt hiervoor proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Zij adem-alcoholgehalte was 490, de limiet is 235. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Met betrekking tot de aanrijding verklaarde de man dat er inderdaad een kleine aanrijding was geweest. Maar dat de voetganger die het betrof na de aanrijding was weggelopen, en dat hij daarom had ingeschat dat er niets aan de hand was.

Parkeren blauwzone Oegstgeest / Sassenheim
Op 11 februari jl. is weer gecontroleerd in de blauwe zone in Oegstgeest. In totaal werden 26 processen-verbaal opgemaakt ter zake het niet gebruiken van de parkeerschijf of overschrijden van de parkeertijd. In Sassenheim werden op die dag 20 processen-verbaal uitgeschreven. 13 voertuigen hadden geen parkeerschijf, 2 stonden niet op tijd en er waren 5 parkeerexcessen. Op 12 februari werd weer gecontroleerd in Oegstgeest. Toen vielen 12 processen-verbaal voor dezelfde feiten. De politie blijft de komende tijd controleren op juiste naleving van de parkeerverordening.

Inbraak woning Oegstgeest
In de kempenaerstraat is tussen 11 en 13 februari jl. ingebroken in een woning. Via een keukenraam is men binnengekomen. O.a. werden CD's en een telefoon weggenomen.

Snelkraak lukt bij derde poging Leiden
Zaterdagmorgen 12 februari rond 05.30 uur werd op de Haarlemmerstraat een snelkraak gepleegd in een foto/eleltronicawinkel. De daders, vermoedelijk twee, ramden met een gestolen mercedes de voorpui van de winkel en gingen er met gevulde tassen vandoor. Een nog onbekende hoeveelheid elektronica werd daarbij ontvreemd. Kort voor deze geslaagde snelkraak had men eerder gepoogd op een zelfde manier binnen te komen bij een foto-en audiozaak en een telefoonwinkel. Daar kwam men niet verder dan een zwaar vernielde voorpui. De daders stapten op de Hooglandse Kerkgracht in een gestolen BMW en gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Lammenschansweg kregen agenten de vluchtauto in het zicht en zetten de achtervolging in. Met hoge snelheid, soms meer dan 160 kilometer per uur, reed men via de Voorschoterweg, Leidseweg, Mozartlaan, Van Beethovenlaan, Prins Bernhardlaan en de Johan Willem Frisolaan. Op de Leidseweg in Voorschoten doofde de snelkrakers de lichten van de auto en verhoogden hun snelheid. De politie moest daarop afhaken. Een inderhaast opgezette wijkafzetting leverde geen resultaat op. De politie stelt een verder onderzoek in.

Diverse overtredingen crossmotor Leiden
Zondag 13 februari rond 03.15 uur zagen agenten een crossmotor zonder verlichting met daarop een bestuurder die geen helm droeg. Toen hij de politie in de gaten kreeg ging hij er vandoor. Zijn motor begaf het echter op de Hooiegracht. De bestuurder, een 26-jarige Leidenaar, bleek geen rijbewijs te hebben, onder invloed van alcohol te zijn en begon met het beledigen van de agenten. Hij werd daarop aangehouden. Aan het bureau weigerde hij een ademanalyse. Na het verhoor werd hij zondag in de loop van de dag weer heengezonden met een dik proces-verbaal.

Taxichauffeur mishandeld Leiden
Op vrijdag 11 februari werd rond 17.00 nabij de kruising Bazelstraat met de Churchilllaan een 34-jarige Leidse taxichauffeur door een nog onbekende fietser mishandeld. Nabij de rotonde bij de Rooseveltstraat gaf de fietser onverwachts een klap op het dak van de taxi. Toen de taxi de fietser inhaalde toeterde hij naar de fietser. Als de taxi voor de kruising staat te wachten onstaat er een woordenwisseling met de fietser. Dit loopt uit op klappen. Daarbij gaat het vechten op straat verder. Op het advies van een onbekend gebleven passant vervolgt de taxi-chauffeur zijn rit. Aan de schermutseling heeft de taxi-chauffeur schrammen aan het gezicht op gelopen en liep schade op aan zonnebril, stropdas en boordknoopjes.

Controle bestijdingsmiddelen Hazerswoude / Benthuizen De politie heeft vorige week diverse controles gehouden in het district omtrent een juiste opslag van bestrijdingsmiddelen en het voorhanden hebben van een spuitlicentie. Samen met de AID werden een 34-tal bedrijven in Hazerswoude en Benthuizen bezocht. Er werd 8 keer proces-verbaal opgemaakt voor het voorhanden hebben van vervallen / ingetrokken bestrijdingsmiddelen en het niet in het bezit hebben van een spuitlicentie.

Aanrijding met letsel A-4 Leiderdorp
Vond plaats op de RW-4, oostbaan, ter hoogte van hectometerplaal 30.2 (tussen tankstation en afslag Hoogmade). Er werd op dat moment op beide rijstroken met een snelheid van ongeveer 85 km/u in file gereden. Heel snel zakt de snelheid terug naar 0 km/u. Waarschijnlijk door een technische oorzaak reed een pick-up truck, bestuurd door 29-jarige man uit Oude Wetering in op de file. Daardoor ontstond een kettingbotsing, waarbij in totaal vier voertuigen bij betrokken raakten. Er vielen drie gewonden, die alle drie met rug / nekklachten zijn afgevoerd naar het Rijnland Ziekenhuis. Er ontstond een grote chaos op de rijksweg, omdat ook op de andere rijbaan de kijkers voor een grote file zorgden.

Inbraak woning Oude Wetering
Vond plaats afgelopen weekend in een woning aan de Plantage. Een ruit werd ingeslagen en in de deur zat nog de slutel. Zo kon de deur worden geopend. Uit de woning werd o.a. een videorecorder weggenomen.

Eenzijdig ongeval A-4 Oud ade
Op de oostbaan van de A-4 ter hoogte van Oud Ade is in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. een 25-jarige Haarlemmer met zijn auto over de kop geslagen. Volgens een getuige reed de man slingerend over de weg en zat hij te knikkebollen. Op een gegeven moment slipte hij, botste tegen een lantaarnpaal, reed de berm in en sloeg over de kop. De man is met onbekend letsel afgevoerd naar het Rijnland.

Eenzijdig ongeval N-209 Benthuizen
Gisteravond, 13 februari, omstreeks 17.45 uur vond een ernstig eenzijdig ongeval plaats op de Hoogeveenseweg, op de grens met Bleiswijk. Een personenauto, bestuurd door een 23-jarige Pool, was uit de bocht gevlogen, door de bossages gereden en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. Zowel de bestuurder als de 23-jarige Poolse inzittende raakten hierbij gewond. In de auto werd alcoholhoudende drank aangetroffen en beide slachtoffers roken ook naar alcohol. De trauma heli kwam ter plaatse, doch heeft geen van de slachtoffers meegenomen. Er waren ook twee ambulances. Daarmee werd de bestuurder overgebracht naar het LUMC. De inzittende werd overgebracht naar het Leyenburg in Den Haag. Daar werd bij hem hoofd- en rugletsel geconstateerd. De politie heeft van de bestuurder geen verklaring kunnen afnemen, omdat de man afgelopen nacht onverwachts het ziekenhuis had verlaten.

Inbraak woning Leiderdorp
In een woning aan de Nijenrode is gisteren, 13 februari, ingebroken. De achterdeur werd geforceerd, waarna de dader de gehele woning heeft doorzocht. Weggenomen werd o.a. fotoapparatuur, audioapparatuur en een laptop.

Rijden onder invloed Leimuiden
Ter zake rijden onder invloed werd afgelopen nacht een 44-jarige bestuurder uit Waverveen verbaliseerd op de Provincialeweg N-207 bij Leimuiden. Na aanhouding blies de man op het bureau 675 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Ook had de man gereden, terwijl hij een rijontzegging had tot mei 2000. Ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Leiden
Op vrijdag 11 februari werd omstreeks 3.30 uur een 35-jarige automobilist uit Leiden op de Ijsselmeerlaan aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bij de blaastest 370 ugl, 235 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Inbraak kelderboxen Leiden
Op vrijdag 11 februari is er omstreeks 13.45 uur ingebroken in kelderboxen aan de Nienke van Hichtumstraat, Top Naeffstraat en de Etta Palmstraat in Leiden. Vermoedelijk zijn de kelderboxen opengetrapt om binnen te komen. Wat de daders hebben weggenomen is nog onduidelijk.

Onder invloed Alphen aan den Rijn
Een 30-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is zaterdag 12 februari omstreeks 21.30 uur staande gehouden op de Burgemeester Bruinsslotsingel omdat het achterlicht van haar bromfiets defect was. Zij bleek tevens gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 540 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

Onder invloed Alphen aan den Rijn
Een 51-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is zaterdag 12 februari omstreeks 16.00 uur gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed over de Willem de Zwijgerlaan toen hij werd gecontroleerd. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 935 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een proces verbaal.

Inbraak Alphen aan den Rijn
Twee 12-jarige jongens uit Alphen aan den Rijn hebben zondag 13 februari omstreeks 16.30 gepoogd in te breken in winkelcentrum Ridderhof. Zij vernielden een koepelraam en de kap van een ventilator op het dak van het winkelcentrum. De winkel eronder stond leeg. Vervolgens werden zij door de politie opgepakt. De twee jongens zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Kop-staart-botsing Boskoop
Zaterdagmiddag 12 februari ontstond rond 15.45 uur op de Alphenseweg een kop-staart-botsing tussen drie auto's. Een 22-jarige bestuurder uit Gouda merkte te laat een voor hem staande file op. Bij dit ongeval raakte een 25-jarige Nieuw Venneper licht gewond. Hij was inzittende van een auto die in de file stond en door de Gouwenaar werd aangereden. Hij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Met een geconstateerde verrekte nekspier kon hij even later weer huiswaarts.

Inbraak golf Waddinxveen
Tussen vrijdag 11 februari en zondagmorgen 13 februari werd ingebroken in 7 woningen. Het betroffen hier twee woningen aan het Sportpad, één aan de Machtelderf, één aan de Gerstakker, één aan de Troelstrahoeve en twee woningen aan de Thorbeckehoeve. In alle gevallen werden ramen of deuren geforceerd. Er werden ondermeer sieraden, geld en video-apparatuur uit de woningen weggenomen. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Dit leverde echter nog geen aanwijzingen op in de richting van de inbrekers.

Inbraak bakkerij Waddinxveen
Tussen zondag 13 en maandag 14 februari rond 01.30 uur, werd ingebroken in een bakkerij aan de Zuidkade. Na het forceren van het raam kwamen de inbrekers binnen. Een geankerde kluis werd weggenomen. De inhoud van de kluis is nog onbekend. Naast de kluis namen de inbrekers ook een bestelauto van de bakkerij mee. Het gaat hier om een witte Peugeot Boxer, met het opschrift 'Bakkerij Gersthuizer'. Het kenteken is VD-VJ-64. De politie stelt een onderzoek in.

Auto tegen boom Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van een voorval op de Burgemeester van Reenensingel op zaterdag 12 februari omstreeks 16.00 uur. Een 23-jarige automobilist uit Den Haag is ter hoogte van het bowlingcentrum tegen een boom aangereden toen hij moest uitwijken voor een inhalende automobilist. De nog onbekende automobilist van een zwarte, vermoedelijk Suzuki Swift, personenauto haalde in en sneed de Hagenaar af. Deze moest in de remmen en uitwijken naar rechts, waar hij vervolgens tegen een boom aan botste. De bestuurder van de zwarte auto is doorgereden. De politie vraagt getuigen zich te melden op telefoonnummer 0182 - 587777.

Brommer onderuit Waddinxveen
Een 50-jarige bestuurder van een bromscooter uit Delft heeft op zaterdag 12 februari omstreeks 16.00 uur een lichte hersenschudding opgelopen toen hij in de bocht van de oprit van de Rijksweg A12 onderuit was gegaan. Komende vanuit de Goudse Poort reed de man de oprit van de A12 op. In de bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur. De man is voor onderzoek naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding onder invloed Gouda
De politie heeft op zaterdag 12 februari omstreeks 20.00 uur een 43-jarige automobilist uit Gouda aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van schade aan een stilstaand voertuig. De automobilist reed over de Blommensteinsingel waar hij moest uitwijken voor een fietser. Bij deze manoeuvre reed hij vervolgens tegen een geparkeerde auto aan. Bij de ademtest blies de man 550 ug/l terwijl 235 is toegestaan. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren.

Auto te water Gouda
Op zondag 13 februari omstreeks 13.00 uur is op de Westhaven een 64-jarige automobilist uit Zuiderwoude tijdens het inparkeren met zijn voertuig te water geraakt. De bestuurder verklaarde dat de rem niet zou hebben gewerkt. Twee inzittenden wisten zwemmend naar de overkant te komen. De bestuurder is via het portierraam op het dak geklommen en via een ladder op de kant gekomen. De bestuurder is voor controle, vanwege binnengekregen water, naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht.

Diefstal uit woning Gouda
Een 31-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Majoor Fransstraat. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen vrijdag 11 februari 11.00 uur en zondag 13 februari 21.00 uur. De inluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een ruitje van de achterzijde van de woning in te slaan. De bewoner vond de woning geheel doorzoch aan. Weggenomen is onder andere een telefoon, antwoordapparaat, videorecorder, CD's, CD-speler.

Poging diefstal tas met geweld Gouda
Een 81-jarige vrouw uit Gouda is op de terugweg van de kerk naar huis bijna van haar tas beroofd. De vrouw liep over de Lethmaetstraat toen er een jongen tussen haar en de woningen fietste. De jongen trachtte met een stevige ruk haar tas weg te nemen. Aangezien de vrouw de tas stevig omklemd had, lukte dat niet in een keer. De vrouw liep door de ruk nog een stukje mee, maar kwam vervolgens ten val. De jongen reed weg zonder tas. De vrouw viel op haar hoofd en rechter elleboog. Na enige tijd zag de vrouw kans om op te staan en naar huis te lopen. Met een familielid is ze voor controle van de hoofdwond naar de EHBO gegaan.

Inbreker overlopen Krimpen a.d. Lek
Zondagavond 13 februari rond 19.55 uur werd een inbreker tijdens zijn werk in een woning aan de Kamillestraat overlopen door thuiskomende bewoners. De inbreker had aan de achterzijde van de woning een raam geforceerd en was daardoor naar binnen geklommen. De bewoners zagen het openstaande raam bij thuiskomst en bij binnenkomst zagen zij de inbreker via de voordeur wegvluchten. Van de inbreker is bekend dat hij ongeveer 1.85 lang was en een rugzak droeg. Vooralsnog wordt niets uit de woning vermist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...