Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Casema start modernisering kabelnet in Naarden

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Casema

Delft, 14 februari 2000

Casema start modernisering kabelnet in Naarden

Casema start op 14 februari met de vernieuwing van het kabelnet in Naarden. Het bestaande hoofdnet wordt vervangen door een modern glasvezelnet. Bovendien vervangt Casema de wijkdistributienetten - waaronder een groot deel van de huisaansluitkabels en huisaansluitingen en alle versterkerapparatuur. In totaal wordt er 115 km graafwerk uitgevoerd. Hierbij wordt 50 km buis, 35 km glasvezelkabel en 37 km coaxkabel gelegd en worden 500 versterkers geheel vernieuwd.

Na een korte toespraak om 13.30 uur in de Schilderijzaal van het Burgerweeshuis (stadsarchief) van Naarden, van Casema-directeur Ing. H. de Goede wordt onder toeziend oog van burgemeester mr. J.A.N. Patijn de eerste spade in de grond gestoken.

Als gevolg van de werkzaamheden zullen er in de komende maanden enige malen korte onderbrekingen optreden in de ontvangst van de televisie- en radioprogramma's via de kabel. Een enkele maal kan het signaal zelfs een dagdeel (ochtend of middag) geheel zijn onderbroken. Het is vooraf niet precies aan te geven op welke dag dit zal zijn. Iedere abonnee ontvangt persoonlijk bericht over de periode waarin de signaalonderbrekingen in zijn wijk optreden. Voor zover de aannemer werkzaamheden moet uitvoeren in de woning of op het erf van de bewoners wordt daarover tijdig informatie verstrekt.

Casema streeft er naar de werkzaamheden medio november af te ronden.

Casema
Het in Delft gevestigde Casema is met ruim 800 medewerkers en 1,3 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 30-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie en de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt'. Casema is een 'full service provider' die via haar state-of-the-art netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten aanbiedt, waaronder: internet, telefonie, datacommunicatie, pay-per-view en alarmering. Casema is een dochter van France Telecom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie