Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord Netelenbos vragen afmelden auto's bij APK-keuringen

Datum nieuwsfeit: 14-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

aanh9900.611 afmelden van auto's bij apk-keuringen Gemaakt: 15-2-2000 tijd: 10:47

2

Aan

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

14 februari 2000 -

Onderwerp

Kamervragen.

Hierbij doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen van het kamerlid Hofstra over het afmelden van auto's bij APK-keuringen.

1.

Bent u op de hoogte van de vele klachten van erkende garagehouders over het gebrek aan doelmatigheid bij het afmelden van auto's na het uitvoeren van APK-keuringen nu het systeem kortere bedieningstijden hanteert en langere bedieningstijd in veel gevallen gewenst is?

Ja.

2.

Kunt u aangeven wat de oorzaken zijn van de problemen die zich voordoen bij het afmelden van auto's?

Op 1 maart 2000 worden de zogenoemde APK-Verbeterpunten, gebaseerd op de wijziging van de Wegenverkeerswet van 11 november 1999 (Staatsblad 504), ingevoerd. Over de inhoud en de gevolgen van deze maatregelen is richting betrokkenen ruim van te voren uitgebreid gecommuniceerd. Ondanks deze omvangrijke voorlichtingsactiviteiten zijn er gewennings- en aanloopproblemen. Deze problemen doen zich voor in de wijziging van de informatiesystemen en deden zich voor in de capaciteit van de netwerken.

3.

Welke maatregelen gaat u nemen om deze problemen zo spoedig mogelijk op te lossen?

Inmiddels is de afmeldcapaciteit verdeeld over meerdere systemen en is de computer- en netwerkcapaciteit bij het RDC sterk uitgebreid. Ook is de tijdsduur waarop een verbinding na een afmelding ongebruikt open kan staan teruggebracht, waardoor ook meer capaciteit is vrij gekomen voor nieuwe afmeldingen.

4.

Kunt u aangeven op welke termijn u denkt dat deze problemen zijn verholpen?

Door de inmiddels genomen maatregelen zijn de genoemde capaciteitsproblemen opgelost. Als per 1 maart 2000 de APK-Verbeterpunten van kracht worden, zullen bovendien door het invoeren van de afmeldbeperking voor lichte voertuigen (APK-II) van drie keuringen per keurmeester per uur de meldingen beter over de dag worden verdeeld. Daardoor ontstaat er minder druk op het afmeldsysteem aan het eind van een werkdag.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

T. Netelenbos

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie