Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmiddag 15 februari 2000
17:23 dinsdag 15 februari 2000

Bert Peters 06 53 23 80 59

Diever, geparkeerde auto beschadigd
Parkeerde vanmorgen omstreeks 10.15 uur, parkeerde een 41-jareige vrouw uit Wapserveen haar auto geparkeerd opeen parkeerhaven aan de Peperstraat (voor de Rabobank). Toen ze omstreeks 11.00 uur terug kwam bleek haar auto aan de voorzijde flink beschadigd te zijn. Na enig sleutelwerk kon ze met haar auto verder rijden. De politie verzoekt om getuigen.

Emmen, auto-inbraak
Deed gisteren een 49-jarige man uit Emmen aangifte van inbraak in zijn auto die afgelopen zaterdagavond stond geparkeerd op het parkeerterrein van de Muzeval aan de Boermarkeweg. Een ruit werd ingeslagen waarna de mobiele telefoon en de radardetector werden weggenomen. Schade aan de auto f 1.000,- , waarde weggenomen spullen ruim f 1.000,-.

Emmen, auto-inbraak
Deed een 56-jarige man uit Klazienaveen aangifte van inbraak in zijn auto gisteravond. De auto stond op de parkeerplaats van het winkelcentrum de Weiert. Een raam werd vernield waarna de radardetector werd weggenomen.

Assen, woninginbraak
Deed een 57-jarige man aangifte van inbraak in zijn woning aan de Ellen. Een raam werd vannacht geforceerd waarna de videorecorder werd weggenomen.

Assen, oplichting
Deed een 45-jarige vrouw uit Assen aangifte van oplichting. Een tot nu onbekende man bestelde (medio januari) telefonisch een tv en een videocamera (waarde ruim f 7.000,-) en zei dat het geld telefonisch zou worden overgemaakt. Later op de dag belde een man die zei dat hij contact zocht namens de bank om mee te delen dat het geld was overgemaakt. Vervolgens kwam een transportmij die de spullen moest vervoeren naar Alkmaar en daar moest afleveren. Omdat de camera niet op voorraad was werd alleen de tv afgeleverd. Het geld bleek niet overgemaakt te zijn.
Een 53-jarige man uit Assen werd telefonisch verzocht om twee laptops te leveren, ook in dit geval kwam het verzoek bij dezelfde transportmij om daar apparaten op te halen en af te leveren in Alkmaar. Ook in dit geval was door een zogenaamde bank gebeld dat het geld was overgemaakt. In dit geval kon de politie er nog een stokje voor steken dat de apparaten afgeleverd werd. Het onderzoek wordt voortgezet naar de dader(s) van deze oplichting. Geadviseerd wordt door de politie om altijd zelf terug te bellen met de bank om te controleren of het geld overgemaakt is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie