Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel deelt conclusie rapport Centraal Plan Bureau

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Van Boxtel deelt centrale conclusie rapport Centraal Plan Bureau Een persbericht bij het onderwerp Grotestedenbeleid
15 februari 2000
Alle vijfentwintig steden die meedoen met het grotestedenbeleid hebben december 1999 samen met het Rijk convenanten afgesloten om de stad in de komende jaren economisch, sociaal en ruimtelijk sterker te maken. De steden hebben zelf , in samenwerking met lokale partners, op basis van een sterkte/zwakte analyse meerjarige ontwikkelingsprogramma opgesteld. Die programmas zijn vastgesteld in de gemeenteraden. De doelstellingen zijn gezamenlijk door het Rijk en de steden geformuleerd. Het rijk faciliteert de steden met een budget van 16,5 miljard gulden. De steden zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van hun beleid. Samen met het CPB is minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) benieuwd naar het uiteindelijk effect dat het nieuwe beleid in de steden teweeg zal brengen.
Minister Van Boxtel is tevreden met de wijze waarop het CPB een kritische vinger op het grotestedenbeleid legt. Hij kan zich vinden in de centrale conclusie van het CPB, namelijk dat de ingeslagen koers een hele goede is. "We gaan door, zowel op Kabinetsniveau als met de steden, met hetgeen er in december 1999 afgesproken is", aldus minister Van Boxtel. "Iedereen is gericht op de toekomst. Tegelijk houdt het CPB het Rijk en de steden een spiegel voor waar het gaat om nog te treffen verbeteringen." Met de komst van het grotestedenbeleid is een doorbraak bereikt in de aanpak van ondermeer de veiligheid, het wonen en werken in de grote steden. Op het sociale vlak moeten nog wel verdere verbeteringen worden gerealiseerd. Echter het is winst dat de steden nu op basis van integrale programmas hun aanpak hebben geformuleerd en dat niet meer zo als vroeger doen op basis van losse projecten. Steden en rijk hebben gezamenlijk harde meetbare doelstellingen geformuleerd, waardoor het beleid kan worden gemonitored en geëvalueerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie