Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gastcollege Financien op Erasmus over overheidsschuld

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN: WIE KRIJGT DE SCHULD?

PERSBERICHTNR. 00/032 Den Haag 10 februari 2000

.WIE KRIJGT DE SCHULD?.

Minister Zalm van het ministerie van Financiën verzorgt op dinsdag 15 februari 2000 een gastcollege aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (aanvang 16.00 uur, Forumzaal, Expo- en Congrescentrum, Burgemeester Oudlaan 50 te Rotterdam). Dit gastcollege aan Rotterdamse studenten heeft de titel 'Wie krijgt de schuld?', en gaat over de overheidsschuld en de wenselijkheid van reductie daarvan. Eerst wordt het historische verloop van het begrotingssaldo gepresenteerd en wordt het trendmatig begrotingsbeleid uiteengezet. Daarna wordt vanuit historisch, internationaal en intertemporeel (vergrijzing) perspectief de schuld bekeken.

De minister wil met dit gastcollege aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. Dat is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een essay te schrijven over een thema op financieel economisch terrein of fiscaal terrein. Uiteraard stelt het ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzendingen op zowel financieel economisch terrein én fiscaal terrein worden beloond met een prijs van 5.000 euro. Daarnaast kunnen maximaal vier deelnemers in aanmerking komen voor een eervolle vermelding ter waarde van 1.000 euro. Deze jaarlijkse prijs zal vanaf november 2000 worden uitgereikt.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie en de belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.

De jury van de Grote Financiën Prijs, die in juli 2000 van start zal gaan met de beoordeling van de ingezonden essays, staat onder voorzitterschap van dr. H. Wijers. Verder zitten in de jury mw. prof.mr. M.E. van Hilten, mw. dr. A. G.Z. Kemna, dhr. M. Kranenburg en drs. G.H.O. van Maanen.

Op de internetsite van het ministerie van Financiën is alle informatie beschikbaar over de Grote Financiën Prijs: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs. P.A.W. Lamers
Tel.nr.: 070 - 342 8403

Geplande GFP-gastcolleges:
Datum Universiteit Spreker

14 feb 2000 Universiteit Maastricht Sluimers (Directeur Generaal van de
Rijksbegroting) 15 feb 2000 Erasmus Universiteit Minister Zalm Rotterdam
15 feb 2000 Universiteit van Van Dijkhuizen(Thesaurier Generaal)
Amsterdam
28 feb 2000 Open Universiteit Van der Vaart en Van Pelt (Belastingherziening 2001) 6 maart 2000 Universiteit Leiden Minister Zalm

10 feb 00 11:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie