Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over materieelprojectenoverzicht

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

def00000.048 brief sts def inzake materieelprojectenoverzicht
Gemaakt: 16-2-2000 tijd: 15:25


2

Aan:

de Voorzitter van de

Vaste Commissie voor Defensie van de Tweede Kamer der

Staten-Generaal

's-Gravenhage, 15 februari 2000

Onderwerp

Kamervragen inzake Materieelprojectenoverzicht

De Vaste Commissie voor Defensie heeft mij met haar brief van 20 januari 2000 gevraagd inzicht te verschaffen in onder meer de opzet en de inhoud van het Materieelprojectenoverzicht (MPO) indien dit meegestuurd zal worden met de ontwerpbegroting.

Het MPO geeft de stand van projecten weer die het Defensiematerieelkeuzeproces (DMP) doorlopen en van projecten waarvan de behoeftestelling in het komende begrotingsjaar gereed komt. Ook indien het MPO als bijlage in de begroting wordt opgenomen, blijft deze opzet ongewijzigd.

In het wetgevingsoverleg van 18 november 1999 heb ik u toegezegd de mogelijkheden te bezien om in het MPO meer actuele, inhoudelijke informatie te geven over de stand van zaken van projecten en de financiële aspecten. De inhoudelijke informatie over projecten wordt zoveel mogelijk geconcentreerd in het MPO. Gezien het integrale karakter van de begroting, zal de financiële informatie over projecten (op hoofdlijnen) hiervan deel blijven uitmaken. Nader zal worden bezien op welke wijze invulling wordt gegeven aan de door u gevraagde verfijning van de financiële informatie.

In het MPO 2000 zijn twee infrastructuurprojecten opgenomen van de Koninklijke marechaussee en één van de Koninklijke landmacht. Vooralsnog worden geen overige infrastructuurprojecten of automatiseringsprojecten voorzien waarvan de DMP-behoeftestelling in het jaar 2000 gereed komt.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

H.A.L. van Hoof.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie