Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studium Generale-lezing Leiden over universele geschiedenis

Datum nieuwsfeit: 15-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

dinsdag 15 februari 20.30 - 22.00 uur
Studium Generale-lezing in de serie 'Universele geschiedenis van Big Bang tot Last Whimper'
spreker: prof.dr. V. Icke

De oorsprong van alles was tot voor kort het territorium van pseudowetenschappen. Nu is dat niet meer zo: we kunnen spreken over waar alles vandaan komt, en zelfs tot op zekere hoogte voorspellen waar alles naar toe gaat. Dit college gaat over het Oerknalmodel. Na een korte samenvatting wat dit model inhoudt, wordt bekeken waarom dit model gemaakt is en hoe het de werkelijkheid beschrijft. Wat is de structuur van het heelal en hoe beweegt het heelal? Afwijkingen van het Oerknalmodel blijken slechts ongeveer een op honderdduizend te bedragen. Icke komt tot de verrassende conclusie dat er maar één ding niet klopt: als het heelal werkelijk zo glad is, zouden wij niet kunnen bestaan. Hij sluit af met mogelijke oplossingen van deze tegenspraak.
De reeks is gratis toegankelijk voor tweede- en derdejaarsstudenten, toehoorders zijn welkom tegen betaling van het gebruikelijke toehoorderstarief, leden van de pers dienen zich vooraf aan te melden bij mw.dr. B.T. Hogenelst, telefoon 071 527 32 82. Plaats: Witte Singel/Doelencomplex, Cleveringaplaats 1, gebouw 1175, zaal 011.

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst, Internationalisering, Communicatie en Studenten;
Tel. 071-5273282 / Email (B.T.Hogenelst@bvdu.leidenuniv.nl) / 28 januari 2000, 11:14 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie